Lennonova zeď otvírá na víkendy nové muzeum

Lennonova zeď otvírá na víkendy nové muzeum 

Dlouho připravované muzeum Lennonovy zdi v Praze se poprvé otevře návštěvníkům 23. července. Za dobrovolné vstupné uvidíte desítky dobových fotografií, dokumentární film i různorodé audiovizuální materiály.

Muzeum The Lennon Wall Story otevře zájemcům své brány každý pátek odpoledne a o víkendových dnech. V suterénu pod barem Napa v Prokopské 8 můžete nově zhlédnout dobové fotografie významných i neznámých autorů, tematické publikace, dosud nezveřejněný krátký dokumentární film o historii Lennonovy zdi i mnoho interaktivních prvků včetně proměnlivé fotostěny.

Na symbol mládežnického vzdoru proti komunistickému režimu v 80. letech a jeho význam pro jednotlivce zavzpomínají v půhodinovém dokumentárním filmu, který dosud nebyl zveřejněn, pamětníci, kteří si právě s Lennonovou zdí spojují nezapomenutelné okamžiky i své životní příběhy.

Autorka projektu muzea u Lennonovy zdi, Foto: Bára Hercíková

Dále uvidíte třeba kamennou desku věnovanou Johnu Lennonovi s tajemným původem, budete moct přidat nápis či obrázek na zeď sloužící i jako fotostěna nebo vzkaz třeba pro Johna Lennona na křídovou tabuli a také si dát kávu a něco dobrého v kavárně, která je součástí. 

Samotná Lennonova zeď je od muzea vzdálena jen tři minuty chůze, a proto si její návštěvu naplánujte na kterýkoliv pátek po 15. hodině, sobotu či neděli od 11 do 20 hodin, protože právě v tuto dobu je otevřena také nová expozice. 

Foto: Bára Hercíková

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!