Drink s nejlepším pohledem na Prahu. Kam do kavárny a na vyhlídku zároveň?

Drink s nejlepším pohledem na Prahu. Kam do kavárny a na vyhlídku zároveň? 

Zajděte si během horkých letních dní do centra metropole na drink s výhledem na panoramata. Přinášíme tipy na cenově přijatelné kavárny či bary, kde máte možnost se pokochat stověžatou Prahou.

Čtenářská kavárna Ve víru času

Ve čtvrtém patře brutalistního obchodního domu Kotva najdete kavárnu, která vás vintage interiérem přenese do dávných dob. Z ptačí perspektivy se tu podíváte na náměstí Republiky a blízké staroměstské ulice, oddechnete si u knížek a k tomu si dáte třeba výběrovou kávu, domácí limonády, palačinky nebo lomnické pivo. Pokud s sebou budete mít ratolesti, nemiňte ani sousední výstavu Svět pohádek Boženy Němcové.

Café Vítkov

Při vyslovení názvu známého vrchu se vám nejspíše vybaví monumentální pomník Jana Žižky z dílny Bohumila Kafky a budova Národního památníku, kde se kdysi nacházelo mauzoleum Klementa Gottwalda. Součástí komplexu je kavárna s bezbariérovým přístupem a terasou se širokým výhledem na Žižkov s ikonickým vysílačem a nedaleký Karlín.

Café Emauzy

Pořádně se rozhlédnout na údolí Vltavy, Smíchov a další místa na protějším břehu řeky můžete z terasové kavárny v Emauzském klášteře. Kromě lokálních piv a domácích limonád se tu i vaří, a tak můžete spojit zážitek pohledu na západ slunce nad Prahou s dobrou večeří.  

Foto: Café Emauzy

Petřínské terasy

Zastavte se kousek pod pražskou Eiffelovkou v panoramatické restauraci s prostředím ve stylu tatranské koliby, kde se před vámi otevře pohled na Pražský hrad a Malou Stranu. Zdejší kuchaři myslí v gastronomické nabídce i na vegetariány, vegany nebo milovníky mořských plodů.

Foto: Petřínské terasy

Střecha Radost

V někdejším Domě odborových svazů hned vedle VŠE se po nedávné revitalizaci otevřela i střešní terasa s barem, která skýtá atypický, téměř 360stupňový výhled na celé hlavní město. Vstup na střechu Radost činí 100 korun, nápoj je již zahrnutý v ceně. Kávu nebo koktejl si tu můžete vychutnat denně až do půlnoci.

Foto: Střecha Radost

Úvodní foto: Café Vítkov

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!