Nová alba v červnu: Maroon 5, Nick Cave, Midi Lidi i Garbage

Nová alba v červnu: Maroon 5, Nick Cave, Midi Lidi i Garbage 

Vzpomínky popové stálice Maroon 5, první společný počin Nicka Cavea a Warrena Ellise nebo kritická nahrávka skupiny Garbage. Přinášíme tipy na nová alba, která vycházejí v červnu.

Midi Lidi: Nikdo se ti nebude smát, když budeš mít lidi rád & Heal The World, konečně!

Dvaceti nových skladeb na dvouhodinové ploše se dočkají fanoušci tuzemské elektropopové kapely, kteří do textů propsali osobní, existenciální a společenská témata pod heslem Zkusme se domluvit! Na deskách se ale najde i němá čtvrthodina. „V textech se zamýšlíme nad tím, proč se nám všem vlastně děje, že se k sobě navzájem a k našemu okolí chováme pitomě, jak vznikají nedorozumění a jestli s tím může každý sám něco udělat, a tím pomoct sobě i druhým i vesmíru,“ uvedl frontman Petr Marek.

Vychází 1. a 2. června. 

Rise Against: Nowhere Generation

Neskončili jsme, tohle je nový začátek,“ ohlásili američtí rockeři nové album po čtyřleté pauze od posledního počinu Wolves. S příznačně pochmurným názvem nastavují zrcadlo současnému stavu své domoviny, která podle nich nenabízí nic z proklamovaného amerického snu, naopak je poznamenaná sociální, ekonomickou a politickou nestabilitou.

Vychází 4. června.

Maroon 5: Jordi

Zaoceánská popová stálice, která má na kontě už tři ceny Grammy, zasvětila nejnovější nahrávku svému zesnulému manažerovi Jordanu Feldsteinovi, kterému frontman Adam Levine neřekl jinak než Jordi. Do éteru už kapela pustila jemu věnovaný singl Memories, nahrávku Nobody’s Love tematizující pandemickou realitu i vraždu George Floyda a také Beautiful Mistakes, na níž hostuje raperka Megan Thee Stallion.

Vychází 11. června.

Garbage: No Gods No Masters

Sedmé studiové album americké rockové kapely v čele se zpěvačkou Shirley Manson má v sobě zakódovanou určitou symboliku. Sedm jako sedm ctností, sedm bolestí Panny Marie a sedm smrtelných hříchů. „Cítili jsme, že pro takovou nahrávku přišel pravý čas. Snažili jsme se najít smysl v dnešním bláznivém a chaotickém světě,“ uvedla frontwoman, podle níž na desce kritizují vzestup kapitalistické krátkozrakosti, rasismu, sexismu a misogynie napříč světem. Rozšířená edice zahrnuje covery písní Patti Smith či Davida Bowieho.

Vychází 11. června.

 

Prago Union: Made in Strašnice

„Básník ulice“ Kato si na sedmou desku pod hlavičkou domácí hip hopové formace Prago Union přizval několik kolegů. Na některých z nových devatenácti nahrávek, kterými se tematicky vrací i do rodných pražských Strašnic, hostují Rest a MC Gey z labelu Ty Nikdy a také Hugo Toxxx.

Vychází 11. června.

Nick Cave & Warren Ellis: Carnage

Po únorové digitální verzi se fyzické podoby dočká deska australských muzikantů Nicka Cavea a Warrene Ellise, kteří dlouhodobě spolupracují na poli filmové hudby. Tentokrát se však vydali jiným směrem. Osm songů se objeví na jejich vůbec prvním studiovém albu, které vydali společně jako duo. Podle zahraničních recenzí je prodchnuté zármutkem a osamělostí na pozadí apokalyptické hrozby.

Vychází 18. června.

Foto: archiv vydavatelství

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!