Divadelní krizový štáb zasedá. Rubín uvede neexistující inscenaci jako online seriál

Divadelní krizový štáb zasedá. Rubín uvede neexistující inscenaci jako online seriál 

Pražská scéna A studio Rubín natočila osmidílný seriál tematizující plán na záchranu divadla po pandemické recesi. Projekt Lockwood: Konečný krizový štáb uvede v sobotu 29. května maraton všech epizod v letním kině pražských Kasárnách Karlín.

Umělci se kvůli neutuchající pandemii ocitají v bezvýchodné situaci, kdy se zoufale snaží zachránit svou domovskou scénu. „Inspirovaly nás ale i praktiky v mnohem vyšších kruzích, než jsou ty umělecké. Snažíme se to dělat nesentimentálně, s rubínovským nadhledem a ‚bez fňukání‘ nad nevlídným a kritickým stavem,“ nechal se slyšet jeden z režisérů seriálu Jiří Ondra s tím, že se v seriálu pozastaví nad faktem, že téměř každé divadlo dnes točí film.

Lockwood v jejich podání je absurdním podobenstvím o vyprahlých hercích a divadlu na pokraji krachu, které je ukazuje skrze ucelené vypointované situace. Za realizací projektu stojí převážně studenti FAMU, kteří se postarali i o jeho postprodukci.

Předsedu štábu ztvárnil Ondřej Pavelka, pod jehož vedením o budoucnosti divadla diskutují, neustále se radí a odbíhají od tématu Natálie Řehořová, Šimon Krupa nebo Radovan Klučka, kteří po většinu záběrů improvizovali. V několika dílech se objeví speciální hosté.

Po sobotní premiéře za přítomnosti obsazených herců a hereček a tvůrčího týmu budou od neděle 30. května díly postupně nasazovány online na komunikačních kanálech Rubínu. Zakoupením exkluzivního přístupu k seriálu na webových stránkách mohou zájemci podpořit jeho vznik.

Foto: A studio Rubín

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!