KulTýden od 29. března do 4. dubna: pařížské nevěstky, Sarah Kane jinak i velikonoční filmový výběr

KulTýden od 29. března do 4. dubna: pařížské nevěstky, Sarah Kane jinak i velikonoční filmový výběr 

Na přelomu března a dubna si nenechte ujít příběh majitelky proslulého vykřičeného domu, svébytnou adaptaci hry Sarah Kane nebo sváteční filmy líčící tradičně i netradičně život Ježíše Krista. Poslechněte si nové vydání KulTýdne, podcastového přehledu kulturních událostí.

Francie míří na Netflix. O kom pojednává Madame Claude, vůbec první film tamní produkce určený pro globální streamovací platformu? Téma závislosti člověka na jiném člověku příznačné pro dramatičku Sarah Kane se propsalo do nové inscenace Self z repertoáru BuranTeatru. Hru v podcastu představuje režisérka Alexandra Bolfová. A které písně zazní na nejbližší zastávce jarního online turné kapely Mňága a Žďorp? To prozrazuje frontman skupiny Petr Fiala.

 

Zahrát si virtuálně na syntezátory a navrch se seznámit s genezí elektronické hudby? Na platformě Google Arts and Culture žádný problém. Mozaiku zdánlivě nesouvisejících osudů obyvatel jednoho činžáku, které se v závěru nečekaně protnou, přináší v nové próze Tohle město, tahle řeka spisovatelka Martina Leierová. A nakonec nepřehlédněte naše tipy na filmová zpracování života spasitele lidstva u příležitosti blížících se Velikonoc.

Poslechněte si i další epizody podcastu KulTýden, který vychází každé pondělí.

Foto: Netflix / Autor hudby k inscenaci Self: Pjoni

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!