KulTýden od 22. do 28. února: válka Woodyho Allena, hra psaná robotem i komiksové ceny

KulTýden od 22. do 28. února: válka Woodyho Allena, hra psaná robotem i komiksové ceny 

Poslední únorový týden letošního roku přináší dokument o skandálu slavného režiséra Woodyho Allena, divadelní inscenaci z pera umělé inteligence nebo největší koncert v historii Národního divadla. Poslechněte si nové vydání KulTýdne, podcastového přehledu kulturních událostí.

Jaké je pozadí aféry filmaře Woodyho Allena, který údajně zneužíval svou adoptivní dceru? Odpovědi poskytne dokumentární minisérie z produkce HBO. Čtyřicet domácích interpretů během tří a půlhodinového maratonu vystoupí během speciálního koncertu Národ sobě – kultura tobě. Dokáže umělá inteligence napsat hru o nás lidech? Podrobnosti o novince Švandova divadla odhaluje pro podcast inovátor Tomáš Studeník.

 

Vznikající galerijní prostor Kunsthalle Praha během renovace nezahálí a nabízí online i živé umělecké události. Kdo má šanci získat ocenění Muriel za komiksový počin? O své hodnocení autobiografické knihy Bez vlasů se podělil předseda České akademie komiksu Pavel Kořínek. A kde najdete detailní informace o unikátním souboru funkcionalistických vil v pražské osadě Baba?

Poslechněte si i další epizody podcastu KulTýden, který vychází každé pondělí.

Foto: SF Chronicle

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!