AI: Když robot píše hru - online

AI: Když robot píše hru - online

Adresa:

LIVE stream

Termín: 26.2.2021
Vstupné:

zdarma

26únor úterý 19:00

Žánr: divadlolive stream online zdarmadivadlo online

Umělci: Denisa BarešováPetr BuchtaOskar HesJacob Erftemeijer


O čem robot přemýšlí, co cítí a dokáže napsat divadelní hru? Střípky ze života umělé inteligence jejími vlastními slovy. Futuristický Malý princ z doby postpandemické.

Příběh robota, který po smrti svého mistra zůstal vydán napospas nejrůznějším vzorkům z lidské společnosti​, balancuje na hranici absurdní černé komedie a existenciálního dramatu. 

„Autobiografická“ hra umělé inteligence o hledání blízkosti ve světě, který již nějakou dobu nezná či neumí prostý kontakt, a v němž je tak tou nejhůře zdolatelnou vzdáleností cesta jednoho člověka k druhému.

Inscenace, po jejíž každé repríze následuje debata s odborníky na umělou inteligenci i divadelními tvůrci, je nejen svědectvím o současných schopnostech počítačových technologií, ale i poutavou vizí budoucího světa inspirující se v klasikách žánru sci-fi. 

Švandovo divadlo při příležitosti stoletého výročí premiéry hry R.U.R  Karla Čapka uvádí prezentaci unikátního projektu THEAITRE, který zkoumá, zda umělá inteligence dokáže napsat divadelní hru. Během několika měsíců počítač generoval obrazy ze života robota, který musí čelit radostem a strastem každodenního života. A odkryl nám, jak vnímá základní lidské otázky jako je narození, umírání, touha po lásce, hledání pracovních příležitostí, či stárnutí. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Divadla v Praze Akce v MČ LIVE stream

Podobné akce