KulTýden od 18. do 24. ledna: hříchy osmdesátých let, smutné neděle i kreativní vzdělávání

KulTýden od 18. do 24. ledna: hříchy osmdesátých let, smutné neděle i kreativní vzdělávání  

Třetí týden nového roku s sebou nese seriál o hrůzné epidemii v Londýně osmdesátých let, hru o těžkém osudu skladatele Reszö Seresse v kabaretním duchu nebo festival osvětlující kreativní vzdělávání. Poslechněte si další vydání podcastu KulTýden s přehledem kulturních událostí, které by vám neměly uniknout.

Do osmdesátých let v Londýně, kdy v metropoli propukla epidemie AIDS, se v seriálu Byl by to hřích vrací tvůrce Russell T. Davies. Pozadí vzniku význačných československých nahrávek z let 1919 až 1960 představí kniha Příběhy písní. Tragický život skladatele Rezsö Seresse na pozadí zásadních událostí meziválečné éry ukáže Smutná neděle, novinka v repertoáru Vršovického divadla Mana.

 

Kreativní vzdělávání v online workshopech, performancích a diskuzích poznáte na festivalu FUK pořádaným Centrem současného umění DOX. Experimentální básně Anny Beaty Háblové si prohlédnete při jízdě tramvají na zdi pod Letenskými sady. A herečka Sarah Jessica Parker oznámila návrat nejlepších kamarádek z New Yorku – kultovního seriálu přelomu milénia Sex ve městě. Jak na ikonickou postavu Carrie vzpomíná její dabérka Lucie Juřičková? Dozvíte se v podcastu. 

Foto: Channel Four

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!