SOUTĚŽ: Příběhy písní. Vyhrajte první díl publikace mapující československou hudbu

SOUTĚŽ: Příběhy písní. Vyhrajte první díl publikace mapující československou hudbu 

Zkušení hudební publicisté Josef Vlček a Jaromír Havlík napsali u příležitosti stého výročí vzniku Ochranného svazu autorského (OSA) několikadílnou publikaci o historii domácí hudební scény od vzniku Československa. Zasoutěžte si s námi o první část!

SOUTĚŽ JIŽ BYLA UKONČENA

První díl z připravované série se věnuje výrazným a oblíbeným písním od založení OSA v roce 1919 až po rok 1960. Nechybí příběh zrodu písní Teskně hučí Niagara, Škoda lásky, Život je jen náhoda, Slunečnice z filmu Hotel Modrá hvězda, Ten umí to a ten zas tohle z pohádky Pekařův císař nebo Docela všední, obyčejný den, která zazněla v televizním snímku Dukla 61.

Největší prostor dostává v knize populární hudba, čtenář sleduje její vývoj od prvorepublikových trampských popěvků a kabaretních skladeb přes písně z válečných let a budovatelské nahrávky těsně po únorovém převratu až po nástup rock’n’rollu koncem padesátých let. Publikace částečně přibližuje i vážnou hudbu za stejné období.

Chcete vyhrát první díl knihy Příběhy písní? Stačí odpovědět na naši soutěžní otázku a mít štěstí při losování. Máme pro vás 3x1 výtisk.

Soutěžní otázka:

Kdo složil melodii písně Život je jen náhoda?

A) Jaroslav Ježek

B) Jaromír Vejvoda

C) Karel Hašler

Správnou odpověď nám napište do komentáře pod příspěvkem se soutěží na našem facebookovém profilu nebo na e-mail soutez@informuji.cz (do předmětu e-mailu napište PÍSEŇ). Výherce vyhlásíme ve středu 27. ledna. Přejeme hodně štěstí!

Poskytnuté údaje nebudou použity k marketingovým účelům ani k jiné manipulaci.

Vyhrazujeme si právo soutěž kdykoliv ukončit, případně změnit její pravidla. V případě neobdržení vstupenek a soutěžních materiálů od našich partnerů nedodáme tyto materiály (výhry) výhercům.

Foto: CPress

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!