Tiny Pretty Things: Dusot baletních špiček přehlušil i pokus o vraždu

Tiny Pretty Things: Dusot baletních špiček přehlušil i pokus o vraždu45%

Americký režisér Gary Flederse ujal krimi seriálu z prostředí elitní baletní školy. Neoriginální série na Netflixu upozadila pokus o vraždu na úkor soutěživému přetahování studentů elitní baletní školy. Černá labuť pro mladé se snaží obsáhnout vše, hlavní pointa však uniká.

Jedna z nejlepších studentek prestižní baletní školy, Cassie, spadne ze čtvrtého patra. Aby se od celé nešťastné záležitosti odvrátila pozornost, je na její místo dosazena náhradnice Noveah. Ta se však nejprve musí vypořádat s toxicky soutěživým prostředím školy, množstvím lží a zrad, tvrdými tréninky a vysokými požadavky učitelského sboru. Brzy však zjišťuje, že nešťastný pád její předchůdkyně nebyl nešťastnou náhodou.

Desetidílný seriál Krasotinky (Tiny Pretty Things) amerického režiséra Garyho Flesera byl poskládán stejně, jako když pejsek s kočičkou pekli dost. Základ je postaven na soutěživém světě baletu, dále tvůrci přimíchali krimi zápletku v podobě pádu nadějné tanečnice, celou směs okořenili intrikami mezi studenty i dospělými a na vrch přidali trochu sexu a LGBT dramatu. Netflix volil ingredience, kterými chtěl bezpečně zaútočit na tužby a emoce adolescentního publika. Stejně jako dort pejska a kočičky se však i série Krasotinky změnila v pohromu a všechny dobré úmysly se proměnily v podbízivý chaos bez hlavní pointy. Nemluvě o tom, že pokus o vraždu jedné ze studentek je upozaděn žabomyšími válkami mezi studenty a milostnými malichernostmi.

Seriálové verze Černé labutě pro mladé ukazuje tu nejtemnější stranu performativního umění. Tato nevraživost, ačkoliv přehnaná, je poutavě zpracovaná. Hlavní hrdinka Noveah je však úplně jiná než ostatní a do soutěživého prostředí vstupuje se srdcem na dlani. Jak jinak. Klišé dobrosrdečné hrdinky z chudých poměrůkontrastující s manipulativní smetánkou je do očí bijící. Velké množství neoriginality, která prostupuje celou první sérií, vyrovnávají profesionální taneční výkony, které potěší všechny přátele baletu. V hlavní rolích protančili Kylie Jefferson, Lauren Holly, Brennan Clost či Shaun Benson a společně s talentovanými choreografy pozvedli seriál k průměrnosti.

Seriál Krasotinky je volba, za kterou si diváci gratulovat nebudou. Pokud se však v člověku střetne zájem o svět baletů a obliba v krimi seriálech pro mladéTiny Pretty Things mohou být zajímavou podívanou.

Fotografie: Netflix

Názor informuji.cz: 45%

Kdy a kde dávají film: Krasotinky (TV seriál)

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!