Vesmírný seriál Away, Zážitky z karantény Haliny Pawlowské a Mulan. Nabízíme kulturní tipy na týden od 31. srpna do 6. září

Vesmírný seriál Away, Zážitky z karantény Haliny Pawlowské a Mulan. Nabízíme kulturní tipy na týden od 31. srpna do 6. září 

Tento týden se můžete podívat na nový netflixový seriál Away či třináctidílné dílo Vychováni vlky na HBO GO, přečíst si můžete Zážitky z karantény Haliny Pawlowské a do kina zavítat na Mulan či druhý díl ze série After. Podívejte se na týdenní kulturní tipy od Informuji.cz.

Away. Vesmírný seriál na Netflixu má premiéru

V pátek 4. září vychází nový seriál z netflixové produkce. Desetidílné dramatické sci-fi s názvem Away vypráví o Emmě Green, která musí opustit svého manžela a dospívající dceru, aby mohla stát v čele mezinárodní posádky během zrádné mise na Mars. Zápletka je nápadně podobná pointě snímku Proxima, který měl premiéru v nedávných měsících. V pátek na Netflixu mohou diváci posoudit, zda byla dřív slepice, nebo vejce.

Vychováni vlky. Nový seriál na HBO GO

Sci-fi žánru se drží i zbrusu nový seriál Vychováni vlky. Děj díla se odehrává na neznámé panenské planetě v rané fázi kolonizace. Hlavními hrdiny jsou dva androidové, kteří jsou pověřeni výchovou lidských dětí z čím dál početnější lidské kolonizace, kde je lidská soudržnost ohrožována náboženskými rozdílyPrvní tři díly utopického seriálu z celkových deseti budou uveřejněny v pátek 4. září na HBO GO.

Manifest. Třetí řada mysteriózního seriálu

Nová, již třetí řada mysteriózního seriálu Manifest bude mít na HBO GO premiéru již v úterý 1. září, kdy se odkryje všech třináct dílů. Seriál pojednává o zaoceánském letu, kdy dojde k nevysvětlitelnému zmizení letadla, které se opět objeví až o celých pět let později, kdy už veřejnost smířila s nenávratnou ztrátou. Zatímco cestující v letadle strávili jen pár hodin, na světě uběhlo pět let. Nové poznatky tajemnému případu odkryje třetí řada již v úterý.

Zážitky z karantény. Humorné čtení od Haliny Pawlowské

Karanténa nebyla snadná pro nikoho a každý se s ní vypořádával způsobem sobě vlastním. Když spisovatelka Halina Pawlowská uvízla během koronavirové karantény na tři měsíce v jedné domácnosti s dcerou, zetěm, vnukem, přítelem, tchyní, synem, sestřenicí a psy, začala si vést deník o tom, jak ve zdraví přežít i situace, které duševnímu zdraví neprospívají. Nová humorná kniha známé autorky vyšla v pátek 27. srpna.

After: Přiznání podle knižního bestselleru Anny Todd se dostává do kin

Po roce vychází druhý díl zfilmované knihy spisovatelky Anny Todd. V prvním díle After: Polibek se hodná dívka Tess poznala s tajemným Hardinem s nevalnou pověstí.  Ve druhém díle After: Přiznání si užívají vzájemné lásky, když se Tessa dozví o sázce a Hardinovo ošklivé tajemství z minulosti. Mladík býval dřív krutý a dívky často využíval a následně odkopnul. Teď však to je právě Hardin, kdo by mohl skončit se zlomeným srdcem.

Teď se snaží vybojovat svoji lásku zpět, což nebude snadné, protože divoký vztah Tessu změnil a už není stydlivá a zakřiknutá. Stále je do Hardina zamilovaná, ale zároveň je už silnější a dospělejší. Ví, co chce a nechce od vztahu. Nový kluk, který se v jejím životě objevuje, je pozorný a hodný, s ním by mohla mít klidný a láskyplný vztah. Pro co se Tessa rozhodne, se diváci dozví od čtvrtka 3. září v kinech. Recenzi od Informuji.cz dodáme již brzy.

Mulan. Hraný příběh exotické princezny má premiéru v pátek

V pátek 4. září se své premiéry konečně dočká i dlouho odkladný snímek Mulan. Když čínský císař vydá nařízení, že z každé rodiny se musí jeden muž přidat k císařské armádě a chránit zemi před nájezdníky ze severu, Hua Mulan, nejstarší dcera ctěného bojovníka, zaujme místo svého ctěného otceV přestrojení za muže překonává Hua Jun nástrahy a učí se využívat vnitřní síly a svého potenciálu. Tato epická cesta z mladé Mulan učiní nejen ctěného bojovníka, ale vyslouží si i respekt národa a svého hrdinského otce.

Prague Design Week. Sedmý ročník designérské přehlídky

Počátkem září startuje i náhradní sedmý ročník designérské přehlídky Prague Design Week, který se měl původně konat v měsíci dubnu. V pražské historické budově na náměstí Republiky 7 se představí tvorba 77 designérů. Mimo to budou na místě probíhat i workshopy, přednášky a promítání v Design Kině. Akce potrvá od 2. do 6. září

Rambo a Ženy v běhu. Týdenní televizní tipy

Tento týden nabízejí i televizní stanice kvalitní divácky program. V pátek 4. září od 20.15 hodin na Prima COOL je k vidění dnes již kultovní akční snímek Rambo: První krev z roku 1982. Jeho hlavním podání je voják americké armády John Rambo (Sylvester Stallone), který se po letech vrací z pekla vietnamské války zpět do svého rodiště. Situace se však zatím změnila, mladý voják se setkává s nepochopením a jednou je dokonce šerifem menšího podhorského města (Brian Dennehy) zatčen pro potulku a odvlečen na místní policejní stanici. Rambovi se podaří utéct a v nedalekých horách se snaží setřást a porazit své odpůrce. Nastává tak boj o holý život.

Následující den v tutéž dobu bude na Primě odvysílaná česká komedie Ženy v běhu, která měla premiéru v loňském roce. Jindřich (Bolek Polívka) byl vždy velkým snílkem a podnikavcem, vedl si seznam přání, které si chce v životě splnit. Odešel však dřív, než mohl naplnit svoji poslední touhu – uběhnout maraton. Emancipovaná manželka Věra (Zlata Adamovská) svolá své tři dcery a snaží se je přemluvit, aby jí pomohly splnit tatínkovo poslední přání. Přihlásila je na maraton jako rodinnou štafetu a sehnala batoh pro Jindřichovu urnu, který by si po 10 a půl kilometrech předávaly místo kolíku.

Dcerám se však do toho nechce, protože mají všechny svých starostí až nad hlavu. Nejstarší Marcela (Tereza Kostková) běhá mezi pračkou, kuchyní, svými třemi syny a laxním manželem Karlem (Ondřej Vetchý), který si ji ani po tolika letech a synech nechce vzít. Prostřední Bára (Veronika Khek Kubařová) velmi touží po miminku, ale zatím se jí stále nedaří nalézt toho pravého pro početí. Poslední Kačka (Jenovéfa Boková) již několik let udržuje vztah se ženatým mužem, ze kterého se nemůže přimět odejít, i když ví, že by měla. Žádná z nich nemá čas na náročné tréninky, ale nakonec to s pomocí trenéra Vojty (Vladimír Polívka) zkusí. 

Foto: CinemArt 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!