Ivan Trojan je Bourák. Černá komedie s příchutí rokenrolu vstoupí do kin 11. června

Ivan Trojan je Bourák. Černá komedie s příchutí rokenrolu vstoupí do kin 11. června 

Trochu komedie, trochu gangsterka. Nový snímek Ondřeje Trojana s jeho jmenovcem Ivanem v hlavní roli přijede k divákům 11. června. Tvůrci sází na letní styl filmu a věří, že bude ve znovu otevřených kinech úspěšný.

Půjde o první český celovečerní film, který bude mít premiéru po pandemické pauze. Komedie, která měla jít do kin na podzim, nakonec využije letního vakua a potěší diváky dříve, už 11. června.

"Myslím, že dnešní divná doba, kdy jsme byli a pořád trochu jsme zavření ve svých bublinách, ukázala, jak strašně je v takových vykloubených chvílích rodina důležitá. A že i když je nedokonalá, má velký smysl za ni bojovat, protože v rodině se všechny krize překonávají líp," přibližuje snímek jeho režisér a producent Ondřej Trojan. 

Scénář Bouráka napsal Petr Jarchovský divákům známý jako autor Učitelky, Nevinnosti, Občanského průkazu nebo série Zahradnictví. Příběh se točí kolem dospělé Bourákovy dcery, která se rozhodne zachránit manželství svých "nedospělých" rodičů dřív, než půjde celá rodina ke dnu.

Vedle Ivana Trojana v roli Ládi "Bouráka", zastydlého věčného dítěte, které prodává ojetá auta, uvidí diváci také Kryštofa Hádka, Kateřinu Winterovou, Jaromíra Dulavu, Jiřího Šimka nebo Jiřího Macháčka, který ztvárnil provinčního mafiána a nebezpečného golfistu.

"Když je vám deset nebo čtrnáct, tak si říkáte, pokud budu hrát někdy ve filmu, tak jedině rvačky a akční scény. A když se vám tenhle sen splní ve věku, kdy už vás zvolna začíná opouštět vaše pověstná leopardí mrštnost, tak si jen říkáte, zaplať pámbu, že se mi ten sen nesplnil třeba až v osmdesáti," je z role nadšený herec a frontman kapely Mig 21.

V Bourákově oblíbené kapele vystoupí a zahrají ve filmu také Matěj Ruppert, Tereza Černochová, Tonya Graves a Žofie Dařbujánová. Hudbu k filmu složil Roman Holý z J.A.R. Výše se podívejte na první ukázku. Na recenzi filmu se můžete těšit i u nás na Informuji.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!