SOUTĚŽ: Nečíst. Vyhrajte literární prvotinu známého herce a režiséra Miroslava Krobota

SOUTĚŽ: Nečíst. Vyhrajte literární prvotinu známého herce a režiséra Miroslava Krobota 

Populární český herec a v posledních letech i filmový a seriálový režisér a scenárista Miroslav Krobot přichází s literárním debutem s absurdním názvem Nečíst. Zasoutěžte si s námi o knížku!

SOUTĚŽ JIŽ BYLA UKONČENA

Miroslav Krobot v polovině května vydá prozaickou koláž, kterou na prostoru téměř tří set stran plní drobné útržky, různé úvahy, nonsensy, vzpomínky i krátké povídky.

Ve sbírce humorných i smutněji laděných textů promítá své postřehy k cestovateli Janu Eskymovi Welzlovi, angažmá v divadle, herectví nebo třeba kvantové fyzice, beatnické generaci či Jeseníkům. Zavzpomíná také na matku či na listopadové události roku 1989. Knihu doplňují ilustrace a grafická úprava výtvarnice Julie Čermákové.

Šumperský rodák, který letos na podzim oslaví devětašedesáté narozeniny, vystudoval režii na brněnské JAMU. V minulosti působil jako kmenový režisér Národního divadla, nejvíce se však do povědomí zapsal coby umělecký šéf Dejvického divadla, kterým byl od roku 1996 do roku 2014. Stále je však členem hereckého souboru a věnuje se i divadelní režii, na zdejší scéně uvádí svou hru Brian.

Celovečerním hereckým debutem Miroslava Krobota byl snímek Příběhy obyčejného šílenství z roku 2005. Za posledních patnáct let ztvárnil desítky rolí ve filmech a seriálech, ikonickou se stala úloha řidiče Karla v komedii Účastníci zájezdu nebo titulní postava Aloise Nebela ve stejnojmenném snímku podle komiksové předlohy Jaroslava Rudiše. Od roku 2014 se věnuje rovněž filmové a seriálové režii a scenáristice, mezi jeho počiny se řadí černá komedie Díra u Hanušovic, drama Kvarteto nebo sitcom Zkáza Dejvického divadla.

Chcete získat knihu Nečíst od Miroslava Krobota? Stačí odpovědět na naši soutěžní otázku a mít štěstí při losování. Máme pro vás 3x1 publikaci.

Soutěžní otázka:

Kdo režíroval snímek Příběhy obyčejného šílenství, kde Miroslav Krobot ztvárnil jednu z hlavních rolí?

A) Petr Zelenka

B) Jan Hřebejk

C) Filip Renč

Správnou odpověď nám napište do komentáře pod příspěvkem se soutěží na našem facebookovém profilu nebo na e-mail soutez@informuji.cz. Výherce vyhlásíme v pondělí 18. května. Přejeme hodně štěstí!

Poskytnuté údaje nebudou použity k marketingovým účelům ani k jiné manipulaci.

Vyhrazujeme si právo soutěž kdykoliv ukončit, případně změnit její pravidla. V případě neobdržení vstupenek a soutěžních materiálů od našich partnerů nedodáme tyto materiály (výhry) výhercům.

Foto: Albatros Media

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!