Režisérka Eva Toulová: V komedii Casting na lásku vycházíme z reálných příhod

Režisérka Eva Toulová: V komedii Casting na lásku vycházíme z reálných příhod 

Začátkem srpna by do českých kin, pokud budou otevřená, měla vstoupit hvězdně obsazená komedie Casting na lásku režisérky a scenáristky Evy Toulové, která se strefuje do dnešního způsobu seznamování. Titulní herečce Tereze Petráškové se ve snímku bude dvořit Igor Bareš, Václav Vydra nebo třeba Lukáš Langmajer.

Jak se zrodil námět filmu?

Snažili jsme se vycházet a tvořit něco, co každý z nás zná – proto se rande a nepovedená seznamování přímo nabízela. Navíc je toto téma pro komedii jako stvořené, takže nebylo nad čím dlouho přemýšlet.

Jaké máte v žánru komedie vzory?

Já asi přímo vzory, podle kterých bych Casting na lásku tvořila, nemám. Ale z komedií mě oslovil Parazit, Nedotknutelní a mám ráda snad všechny věci Wese Andersena. Z českých komedií se mi líbí samozřejmě Vlastníci.

Eva Toulová během natáčení snímku Casting na lásku. Foto: Copperfilm

V české kinematografii není v posledních letech romantických komedií zrovna málo. V čem bude váš snímek jiný?

Snažila jsem se humor stavět spíše na postavách než na situacích. Dále jsme se snažili vycházet co nejvíce z reálných příhod a kromě známých herců jsme do hlavní role obsadili zajímavou neokoukanou Terku Petráškovou, která je skvělá.

Pro Terezu Petráškovou je úloha v Castingu na lásku teprve druhou zkušeností s celovečerním snímkem. Jak jste ji objevila?

S Terkou jsme se potkali na natáčení seriálu Čechovi, kde ona hrála a já režírovala. Dost jsme si sedly, protože jsme obě akční. Po natáčení jsme začaly vymýšlet, co podnikneme – a vznikl z toho Casting na lásku.

Snímek měl původně vzniknout jako internetový seriál. Neuvažujete v současné krizové situaci o jeho uvedení tímto způsobem?

Určitě ne. Ani by to dost dobře nešlo. Seriál má jinou strukturu a jiné zákonitosti a v současné době máme natočený celovečerní film, který rozstříhat na díly, aby to bylo smysluplné, nejde.

Eva Toulová (vpravo) během natáčení snímku Casting na lásku. Foto: Copperfilm

Casting na lásku má naplánovanou premiéru na začátku srpna. Počítáte s variantou, že i v létě zůstanou kina kvůli pandemii koronaviru zavřená?

Doufáme, že už by mohla být situace v srpnu klidnější, ale samozřejmě pokud nebude, nemá cenu nic lámat přes koleno. Film jsme točili s tím, že bychom ho chtěli dostat k co největšími počtu diváků, takže pokud to situace nedovolí, jsme připraveni i posunout premiéru.

Věnujete se nejen filmům, ale také výtvarnému umění a beletrii. Co chystáte v těchto oblastech?

V současné době mám výstavu obrazů na Žižkově. Bohužel je kvůli karanténě zavřená, ale snad se brzy otevře a třeba výstavu vzhledem k situaci prodlouží. Co se týče psaní, mám aktuálně rozepsané spíš scénáře než beletrii – přece jen – film u mě nad ostatními uměleckými obory vítězí.

Režisérka Eva Toulová (uprostřed) během natáčení snímku Casting na lásku. Foto: Copperfilm

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Rozhovory

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!