Filmy a seriály, kterými zabavíte děti během karantény

Filmy a seriály, kterými zabavíte děti během karantény 

Karanténa je vhodné období ke sledování filmů či seriálů a to platí i v případě nejmladších diváků. Na ně myslí také provozovatelé streamovacích platform a videoték, a tak zatímco vy tvrdě pracujete, vaše ratolesti se mohou zabavit sledováním hraných i animovaných pořadů. Zde je výběr toho nejlepšího.

Cesta do fantazie (Hajao Mijazaki, 2001) – Netflix

Cesta do fantazie (2001) režiséra Hajaoa Mijazakiho patří k nejúspěšnějším a nejznámějším japonským animovaným filmům. Snímek, který je určen jak dětem, tak i dospělým, vypráví příběh desetileté dívky jménem Čihiro, která se octne v tajuplném světě duchů, odkud musí zachránit sebe i své rodiče.

Film, který často bývá interpretován jako alegorie cesty od dětství k dospělosti, získal v roce 2003 Oscara za animovaný film a o rok dříve také Zlatého medvěda na Berlinale či cenu Losangeleské asociace filmových kritiků (Los Angeles Film Critics Association).

Po stopách Marsupilamiho (Alain Chabat, 2012) – Netflix

Režisér a herec Alain Chabat, kterého čeští diváci znají jako Julia Césara z filmu Asterix a Obelix: Mise Kleopatra (Astérix & Obélix: Mission Cléopâtre, 2002), stojí za rodinným komediálním snímkem Po stopách Marsupilamiho (Sur la piste du Marsupilami, 2012).

Chabat zde ztvární reportéra Dana Geraldoa, který přijíždí do Palombie, aby zde napsal exkluzivní reportáž. Společně s lehce bláznivým průvodcem Pablitem v podání komika Jamela Debbouze se vydávají na dobrodružnou cestu, kde je nakonec čeká i setkání s mýtickým stvořením zvaným Marsupilami.

Shrek (Vicky Jenson, Andrew Adamson, 2001) – Netflix / Amazon Prime

Kdo z dětí – ale i dospělých – by nemiloval mrzutého zlobra Shreka a jeho veselého parťáka oslíka? Příběh o neobvyklém hrdinovi, jenž se vydá zachránit zakletou princeznu ze spárů draka, aby se chod království vrátil do normálu, a on se tak mohl pokračovat ve svém samotářském životě, je dnes již klasikou. Je jedno, kolikrát vaše děti už tento snímek viděly. Shrek se díky originální zápletce i skvělému humoru nejspíš nikdy neokouká… alespoň tedy jeho první dva díly.

Snoopy na cestách (Bill Melendez, 1980) – Amazon Prime

Moderní 3D animace vypadají bezpochyby skvěle, nicméně pro milovníky klasiky zpřístupnil Amazon Prime snímek Snoopy na cestách (Bon Voyage, Charlie Brown (and Don't Come Back!), 1980). Příběh začíná na počátku školního roku, kdy do třídy přicházejí noví žáci, již přijeli z Evropy v rámci výměnného programu. Naproti tomu čtyři američtí žáci mají strávit následující dva týdny v Evropě. Mezi vyvolenými je i Charlie Brown, což si Snoopy nemůže nechat ujít.

Ovečka Shaun (2007–) – Netflix

Na Netflixu je aktuálně dostupný populární britský seriál Ovečka Shaun (Shaun the Sheep, 2007–). Jeho hrdinou je rozpustilý Shaun, který rozhodně není běžným členem stáda a který zažívá divoká dobrodružství se svým bratrancem Timmym, ovčáckým psem Bitzerem, kočkou Pidsley a ovečkou Shirley. Další z animovaných klasik, kterou nepohrdnou ani mnozí dospělí.

SpongeBob v kalhotách (1999–2019) – HBO GO KIDS

Online videotéka HBO GO KIDS rovněž nabízí celou škálu pořadů pro nejmladší diváky. Nechybí zde ani příběhy nejproslulejší mořské houby na světě – SpongeBoba. Doprovázen hvězdicí Patrikem, svým věrným parťákem, prožívá tento věčně optimistický hrdina z podvodního města Zátiší Bikin neuvěřitelná dobrodružství.

Požárník Sam (1987–) – HBO GO KIDS

Britský seriál Požárník Sam (Fireman Sam, 1987–) je zasazen do fiktivní velšské vesničky Pontypandy. Nad bezpečím zde bdí požárník Sam a jeho kolegové: přísný velitel Basil Steele, nešikovný Elvis Cridlington a Penny Morisová. Po roce 2008 – kdy tvůrci upustili od techniky stop motion a přistoupili k CGI – byly natočeny i dva filmy: Velký požár v Pontypandy (The Great Fire of Pontypandy, 2010) a Hrdina v bouřce (Heroes of the Storm, 2014).

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!