Hudební novinky, týden #7: metal ve velkém, Valentýn i nostalgie s Kelly Family

Hudební novinky, týden #7: metal ve velkém, Valentýn i nostalgie s Kelly Family 

Přírodní vichřici vystřídá vichřice hudební. Tento týden přinese pořádnou dávku zejména metalových koncertů. V tomto týdenním výběru hudby u nás ale přinášíme i dva valentýnské tipy a na závěr pozvánku na nostalgickou jízdu do 90. let.

Frontman Rammstein s projektem Lindemann

V listopadu vydalo uskupení Lindemann novou desku nazvanou F & M a vydali se na turné po Evropě. Mezi jeho 12 zastávkami nechybí ani Praha, kam zavítají už toto pondělí. A protože obsazení tohoto projektu zahrnuje i frontmana kapely Rammstein Tilla Lindemanna a kytaristu švédské deathmetalové skupiny Hypocrisy Petera Tägtgrena, jde o koncert, který by ani jejich fanoušci neměli promeškat. V O2 universu zazní jistě i nové singly jako Steh auf, Ich weiss es Nicht a Knebel a diváci uslyší i mnoho neotřelých, experimentálních hudebních nápadů.

Napalm Death na extrémním turné

V pražském klubu Roxy proběhne tuto středu pokus zničit hudbu. Co si pod tím představit? Ikoničtí Napalm Death vyrážejí na evropské “extrémní” turné a přivezou s sebou kromě vlastní grindcore hudby i velmi zajímavé hosty jako Eyehategod z Louisiany, death/grindové Misery Index nebo seveřany Rotten Sound. Po roce se tak čeští fanoušci nejen britsko-americké skupiny Napalm Death dočkají pořádně drsné hudební jizdy naživo.

HammerFall a jejich Dominion

Oblíbení švédští heavy metalisté Hammerfall vyrazili na turné World Dominion 2020. Společně s kapelami Battle Beast a Serious Black dorazí tento čtvrtek i do Prahy. Ve Foru Karlín předvedou své hity i novinky z jejich posledního, v pořadí již jedenáctého studiového alba Dominion. To vydali loni v srpnu. 

Američtí metalisté Five Finger Death Punch

Metalová kapela z Las Vegas Five Finger Death Punch se během svého doposud největšího koncertního turné zastaví tento pátek v Tipsport Aréně u Výstaviště Holešovice v Praze. Poté, co se roku 2018 stala nejhranější kapelou v amerických rockových rádiích, si získala úspěch i s mnoha dalšími singly. Jejich poslední, sedmé studiové album And Justice for None obsadilo přední příčky světových hitparád. Five Finger Death Punch totiž úspěšně kombinují metal s melodičností. Na letošní zimu připravují vydání nového alba F8

Koncerty na Valentýna: Filmová hudba i nizozemský DJ

Hlavní sál Rudolfina se v pátek, na svátek všech zamilovaných, naplní melodiemi z filmů, které pojí právě téma lásky. Výběr nejznámějších romantických znělek napříč žánry připravila Filmharmonie. Návštěvníci uslyší tedy hudbu nejen z romantických komedií, ale i z filmů dalších žánrů včetně sci-fi. Pro každého bude navíc připraven malý dárek. Na Facebooku Informuji.cz si můžete pustit podcast s rozhovorem s ředitelem Filmharmonie Matějem Lehárem, kde se programu pátečního koncertu věnuje.

Na Valentýna v Brně zažijí zase něco docela jiného – přijede tam nizozemský DJ a producent Fedde Le Grand. Remixér hudebních hvězd včetně Madonny, Coldplay, Robbieho Williamse a Fatboye Slima i autor chytlavého hitu Put Your Hands Up For Detroit předvede své umění v Zoner BODYHALL. Právě Le Grandův výše uvedený hit má na YouTube 40 milionů zhlédnutí.

Na závěr týdne trochu nostalgie s Kelly Family

Sourozenecká skupina The Kelly Family byla ohromně oblíbená zejména v devadesátých letech. Tuto sobotu si na jejich sladké hity mohou zavzpomínat návštěvníci O2 areny. Tento rok slaví The Kelly Family 25 let od vydání alba Over The Hump, na němž najdete hity jako An Angel, Santa Maria a Why Why Why. Proto v první půlce koncertu předvedou na živo právě toto album, od začátku do konce. V druhé části pak nebudou chybět další devadesátkové hitovky, které fanoušci tolik milují.

Foto. Free-ze.eu

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!