Sobota na MFDF a dokument Venku

Sobota na MFDF a dokument Venku 

Sobotní den jsme začaly aktivní účastí na doprovodném pátečním programu od brzkých ranních hodin:-), a tak jsme musely následné plány mírně přehodnotit. Od tří hodin už jsme ale byly opět plně soustředěny a nacpaly se na film Venku promítaný v Domě kultury.

Český dokument Venku od Veroniky Sobkové sleduje osudy tří vězňů, kteří jsou právě z výkonu trestu propuštěni, nebo na podmíněné osvobození čekají. Na příbězích Míry, Tomáše a Lindy vidíme atmosféru vězení, moment i proces propuštění, střetnutí se svými blízkými a hlavně zařazení se zpět do společnosti. S úžasem jsem sledovala vězeňské prostředí a především místní vztahy s ostatními uvězněnými, kde na jedné straně vládne přátelská atmosféra, na straně druhé zde dýchá spiklenecká minulost. Dalším zajímavým momentem je být u shledání Míry a Lindy s jejich rodinami, vidět sociální prostředí a náladu, ze které pocházejí. Dokument sleduje své hrdiny po dobu přibližně jednoho roku, kdy je rozhodně zajímavé být velmi autenticky u jejich životního vývoje a změn, zvědavost to ale ve mně vlastně jen navnadilo a nejraději bych pokračovala v příbězích dál.

Pokud jste dokument nestihli v Jihlavě, jde už 3.listopadu do kin v rámci projektu Česká radost a nudit se u něj každopádně nebudete.

Já běžím na Ty pravé hospodyně z NY.:)

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Mezinárodní Festival Dokumentárních Filmů Jihlava

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!