Gregorian slaví 20 let, chystají koncerty v Brně, Praze, Ostravě a Pardubicích

Gregorian slaví 20 let, chystají koncerty v Brně, Praze, Ostravě a Pardubicích 

Chorálové uskupení Gregorian slaví dvacet let na hudební scéně a vydává se na výroční tour, během něhož se zastaví na pěti koncertech v Česku, které se uskuteční v lednu v Brně a poté v březnu v Ostravě, Praze a Pardubicích. Formace se proslavila originálními aranžemi moderních skladeb i vlastními songy.

Osmičlenná kapela Gregorian oděna do mnišských rouch, která se řadí mezi nejslavnější chorály světa, přináší světové hity upravené do gregoriánské podoby už dvě dekády. Právě na sklonku roku 1999 vydala debutovou desku Masters Of Chant, které se po celém světě prodalo na tři miliony kusů.

Na 20/2020 Anniversary Tour se formace Gregorian vydává se zpěvačkou Amelií Brightman, mladší sestrou slavné Sarah Brightman. U příležitosti kulatých narozenin chystají členové pro fanoušky překvapení, třeba speciální hosty, mezi nimiž se objeví Narcis nebo Pauline Moser.Věnujeme se všemu – vzhledu podia, světlům, zvuku, ale samozřejmě také výběru skladeb pro hosty. Některé naše kultovní skladby vylepšujeme,“ nechal se slyšet producent Frank Peterson.

Koncerty naplánované po České republice se uskuteční v sobotu 18. ledna v brněnské Hale Vodova, ve středu 11. března v Ostravar Areně v Ostravě, ve čtvrtek 12. a v pátek 13. března v Kongresovém centru Praha a nakonec v sobotu 14. března v ČSOB Pojišťovna Areně v Pardubicích.

Diváci se mohou těšit na osvědčené hity, ať už na aranže písní Nothing Else Matters od Metallicy, With Or Without You od U2 nebo Shout od Tears For Fears, či vlastní nahrávky jako Moment Of Peace od Amelie Brightman a Masters of Chant v nové podobě z roku 2016. Zazní také jedna z nejčerstvějších skladeb s názvem 20 Years, která byla vydána v listopadu loňského roku na albu 20/2020.

Vstupenky v ceně od 390 do 1590 korun můžete pořídit v předprodeji zde

Foto: archiv FP PRO

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!