Tipy na Silvestr mimo Prahu: divadlo, netradiční vlak i videomapping

Tipy na Silvestr mimo Prahu: divadlo, netradiční vlak i videomapping 

Ještě nemáte plány na poslední den roku 2019? Přinášíme pár tipů na akce mimo hlavní město od divadelních představení přes jízdu netradičním vlakem až po párty ve stylu Velkého Gatsbyho.

Brno

Veselí si užijete mimo jiné i v Brně. Zajít můžete na Oldschool party do klubu Melodka a s hudbou 80. a 90. let můžete oslavit příchod roku 2020 také v Sono Centru na Silvestrovské G’oldies. Trochu dekadence přinese Cabaret des Péchés s The Great Gatsby Party a slibuje živou hudbu a dokonce vzdušnou akrobacii. Na Flédě vsází na současnost, kterou reprezentují Mekki Martin, Lahvisz & Cervatov a DJ Saddan nebo Captain Sound. Náměstí Svobody tentokrát vymění hlučné ohňostroje a jinou pyrotechniku za světelnou show a videomapping.

Ostrava

I v Ostravě si můžete užít Silvestr se starými hity, a to na Oldies party v Akordu. Od osmi večer je pro návštěvníky přichystán bohatý raut, tombola a půlnoci přípitek a ohňostroj. O hudební podkres se postará DJ Bárt a vystoupí také zpěvák Kamil Emanuel Gott. Vstupenky zakoupíte na pokladně Akordu za 500 Kč. 31. 12. nebude spát ani divadelní scéna. V Domu kultury uvidíte představení Když se zhasne, Divadlo Antonína Dvořáka si připravilo Dona Quijota, v Divadle Mír předvedou herci silvestrovský speciál Tří tygrů s mimořádnými hosty a se souborem z Divadla Jiřího Myrona se v hudební komedii Děj se co děj vydáte na plavbu z Anglie do Ameriky s roztodivnou posádkou.

Silvestrovské jízdy zvláštních vlaků

Přes Strakonice, Vimperk a Kubovu Huť vyjede v časech podle jízdního řádu poslední den v roce netradiční vlak, tento rok už po dvacáté. Půjde o dvojici motorových lokomotiv a velkoprostorové vozy naplněnými zábavou, veselím hudbou a recesí, tento rok na téma „Zoologická zahrada aneb zvěřinec ve vlaku“. Součástí bude také vlaková pošta, příležitostní pohlednice s razítkem a zájemci mohou navštívit depozitář „Lampárna" ve Vimperku. Občerstvení je zajištěno, jízdenky budou k zakoupení u strojvůdce. Odjezdy z vimperského nádraží: 7:50, 9:50, 11:50 a 13:50.
Odjezdy zpět z Kubovy Hutě: 8:42, 10:42, 12:42 a 14:42.

Silvestrovské vlaky vyjedou už po dvacáté, Zdroj: archiv pořadatelů

Zlín

V ZOO Lešná si návštěvníci užijí prodlouženou otevírací dobu, a to až do sedmnácti hodin. Městské divadlo Zlín se rozhodlo pro veselý vstup do nového roku, a to komedií o mužích nazvanou Testosteron z pera polského autora Andrzeje Saramonowicze. Sedm různých povah se sejde na svatební oslavě, ovšem jde pouze o muže. A co vlastně dělá muže mužem?

Plzeň

Fanoušci rapu v Plni zamíří do Areny Pilsen na projekt Dimenze, tentokrát zahrají DJs Cashanova Bulhar, David Krejčí, Buffy, Simple Rule, Jakub Matoušek a Erik Mayer. Na klasičtější publikum opět nezapomínají divadla. Dialog nazkoušel komedii o vztazích Tchýně na zabití, Pluto zase Slaměný klobouk a Mejdan manželek šílených.

Kroměříž

Od šesti hodin se bude slavit i na Hanáckém náměstí. Poslední hodiny roku 2019 můžete prožít v rockovém rytmu kapely Argema. Kolem sedmé večer pozdraví návštěvníky starosta města Jaroslav Němec a zahájí slavnostní silvestrovský ohňostroj. Občerstvení a horké nápoje zajištěny.

Mladá Boleslav

Rozloučit se s rokem 2019 a přivítat ten nový můžete i na Staroměstském náměstí v Mladé Boleslavi, a to od devíti hodin večer. Čeká vás nejen novoroční přípitek, ale také soutěž o ceny. O hudební podkres se postará DJ Štěpo a nebude chybět ani tradiční ohňostroj.

 Fotografie: MMB, brnan.cz

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!