RockOpera Praha oslaví Silvestra písněmi z připravovaného muzikálu. Představuje také nový klip

RockOpera Praha oslaví Silvestra písněmi z připravovaného muzikálu. Představuje také nový klip 

RockOpera Praha loni na Silvestra poprvé představila písně z hororové opery Frankenstein. Nyní spatřil světlo světa videoklip k jedné ze skladeb, a to Zrození. Letošního Silvestra soubor oslaví v podobném duchu. Při koncertní premiéře zazní písně z připravované rockové opery Trója.

Pokud chcete vidět hvězdy RockOpery jako Honzu Toužimského, Viktora Dyka nebo Jana Tláskala v doprovodu zástupu zombie, podívejte se na nový videoklip ke skladbě Zrození. V klipu k písni z hororové opery Frankenstein vystupuje kromě sólistů také Sbor Rockové akademie.

„S ostatními, s nimiž jsme videoklip Zrození točili, včetně štábu, jsme se radovali, že nám vyšlo počasí. Byl to dvakrát po sobě hezký přechod ze soboty na neděli. Takové ty poslední pěkné noci, byť už chladnější. Honza Toužimský a Honza Tláskal už takové štěstí neměli. Při jejich natáčecích dnech je zastihl déšť,“ popisuje tvorbu klipu Viktor Dyk.

Píseň Zrození zazněla poprvé během loňských silvestrovských oslav. Letošní poslední den roku oslaví RockOpera podobně, a to koncertní premiérou svého nového díla Trója. Samotná premiéra rockové opery je plánovaná na duben příštího roku.

V hlavní roli se představí Kamil Střihavka, který ztvární zlého krále Agamemnóna, což bude jeho první záporná role z repertoáru RockOpery. Diváci se mohou těšit také na Pavlu Forest, která si zahraje věštkyni Kassandru.

„Nevycházíme z žádné doposud známé filmové či literární adaptace. Zajímá nás jen pověst, na jejímž základě zpracováváme zcela nový scénář,“ dodává Pavla Forest, která jako věštkyně bude zároveň i provádět celým příběhem. Autorem hudby je umělecký ředitel Milan Steigerwald, který své dílo charakterizuje jako něco mezi hudbou pouště a metalem.

Opera o svárech mezi antickými bohyněmi a také mezi nápadníky překrásné Heleny RockOpera uvede v režii Iriny Andreevy. Trója bude součástí antické série, kam spadají tři rockové opery Milana Steigerwalda a Pavly Forest Antigona, Oidipus Tyranus a 7 proti Thébám. Na všechny tři můžete vyrazit v průběhu letošní podzimní sezóny.

foto: archiv RockOpera Praha

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

RockOpera Praha nabízí i další akce

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!