Korn se vrací do Česka i s novou nahrávkou. Doprovodí je Gojira

Korn se vrací do Česka i s novou nahrávkou. Doprovodí je Gojira  

Americká metalová kapela Korn oznámila termíny svého koncertního turné. A čeští fanoušci mohou slavit, jelikož mezi nimi nechybí ani show v Praze. Doprovodí ji francouzská kapela Gojira.

Skupiny Korn dorazí do české metropole představit nové studiové album The Nothing, které vyšlo 13. září. Jedná se již o třináctou nahrávku amerických metalistů, kteří jsou součástí hudební scény již od roku 1993. Kapela je mnohými označována za průkopníky nu-metalu, tedy žánru, který kombinuje metal s prvky jiných žánrů. Třeba s hip hopem, elektronikou, grungem či folkem.

První desku vydala kapela v roce 1994. Výrazněji na sebe upozornila ale především koncem devadesátých let, kdy vydala alba Follow The Leader a Issues. Na jejich úspěch pak navázala deskami Untouchables, Take A Look In The Mirror a See You On The Other Side. Korn se mohou pochlubit více než 40 miliony desek a celou řadou hudebních ocenění. Hned sedmkrát byli nominováni na cenu Grammy a dvakrát ji proměnili.

Do Prahy dorazí kapela Korn 30. května 2020, kdy vystoupí v Tipsport areně. S sebou doveze speciálního hosta, kterým je francouzská progresivní death metalová kapela Gojira, která je známá svými tematickými texty týkajícími se životního prostředí.

Foto: Jimmy Fontaine

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Sportovní hala Fortuna nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Sportovní hala Fortuna

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!