Berenika Kohoutová zpívala o rozchodu a nočních zážitcích. Křest se nekonal

Berenika Kohoutová zpívala o rozchodu a nočních zážitcích. Křest se nekonal80%

Avizovaný křest alba Bereniky Kohoutové v pražském Paláci Akropolis se během pátečního večera improvizovaně změnil na klasický koncert. Důvodem pro posunutí termínu na neurčito jsou podle zpěvačky různé osobní peripetie a především její těhotenství. Přesto šlo o příjemnou první vlaštovku desky, která vyjde ještě letos.

Osmadvacetiletá Berenika Kohoutová je více známá jako herečka, objevila se mimo jiné v seriálu Terapie, Dabing Street, ve filmech Nepravděpodobná romance nebo nedávno v Románu pro pokročilé. Hraje také v divadle, momentálně ji můžete spatřit na prknech Studia DVA či A Studia Rubín.

Chystané album není její debutové, už v roce 2013 ve spolupráci s Emilem Viklickým nahrála desku Berenika Meets Jazz, k jejímž songům si i napsala texty. U připravovaného alba, které v listopadu vyjde u Universal Music, měla podle svých slov zcela volné ruce.

Je osvobozující psát svoje texty a tvořit si svou image, oddělit se od postav, které ztvárňuji,“ nechala se slyšet letos v květnu, kdy vyšel hit Dělám stojky, jenž má nyní na YouTube přes šest milionů zhlédnutí. Po čtvrt roce zveřejnila další s názvem Holka roku, který je na rozdíl od energičtějších „stojek“ klidnější a harmoničtější.

Foto: Adam Skalník

Předskokanem jejího pátečního koncertu v žižkovském sále se stalo popové uskupení Pilot, které se ukázalo těsné po osmé hodině. V čele s temperamentním zpěvákem, který divoce poskakoval po stage, během třicetiminutového setu snadno rozproudilo nadšené publikum.  

Nástup zpěvačky předznamenala instalovaná obří sytě růžová krabice s průhledným víkem a nápisem „Holka roku – Berenika“. Na pódium dorazila s perlovou ozdobou na obličeji a oděná do flitrových šatů a zimní péřovky a první píseň, podle které pojmenovala i celé album, odzpívala schovaná jako produkt za obalem.

Foto: Adam Skalník

Během zhruba hodinového vystoupení s její kapelou představila všech jedenáct skladeb, přičemž devět z nich si fanoušci budou moci poslechnout až příští měsíc. Mezi nimi figurovaly jak pomalejší balady o partnerech a životních zkušenostech, tak i rapově laděné kousky, třeba o rozpadu vztahu – v tomto případě použila na pozadí známé „rozchodové věty“ z instagramového účtu Ester&Josefina.

Vzhledem k jejímu už znatelnému bříšku se zpočátku pohybovala spíše opatrně, při songu Dělám stojky, kdy na pódium pozvala producenta Jiřího Buriana alias Kapitána Demo, se poměrně odvázala, na stoj na rukou ale nakonec nedošlo.

Foto: Adam Skalník

Po skončení písně podle Bereniky „vrchol večera právě pominul a teď už to půjde jen dolů“. S náboji ale vydržela až do konce a vystřílela je až během přídavku, opět jejího dosud nejúspěšnějšího singlu, který se tentokrát nesl v rockovějším hávu a jenž fanoušci odzpívali skoro celý sami.

Foto: Adam Skalník

Názor informuji.cz: 80%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!