Divadlo Kámen uvede lovestory podle románu Jáchyma Topola

Divadlo Kámen uvede lovestory podle románu Jáchyma Topola 

Nejnovější inscenací Divadla Kámen se v druhé polovině listopadu stane adaptace románu Jáchyma Topola Citlivý člověk. Pod názvem S citem se tvůrci zaměří na fragmentaci mysli, ale také na romantickou zápletku a atmosféru posázavské oblasti.

Divadlo Kámen svojí novou inscenací naváže na linii adaptací literárních předloh. Pod názvem S citem se skrývá dramatizace románu Citlivý člověk Jáchyma Topola a podle režiséra a zároveň uměleckého šéfa divadla, Petra Odo Macháčka, pojednává o fragmentaci a fragmentárnosti mysli.

Topolův román vypráví o kočovném herci Tátovi, který společně se ženou a dvěma syny cestuje Evropou a hledá domov na březích Sázavy. Z románu plného zvratů a dílčích epizod si Macháček vybral pouze jeden z fragmentů. Jeho autorská interpretace se zaměří především na autentickou atmosféru bahnitých sázavských močálů v kontrastu s ryzostí a živočišností hlavních protagonistů.  

Divadlo Kámen se zaměřuje na originální formy moderní činohry, mezi něž patří fyzické a hudební divadlo, pracuje s minimalistickými postupy nebo s rozehráváním motivů ve více rovinách. S citem je druhou premiérou této sezóny. V hlavních rolích uvidíme Lucii Zachovalovou, Lenku Chadimovou, Olgu Ježkovou, Martina Poláčka a další. Po premirérovém představení 21. listopadu se diváci mohou těšit také na čtení úryvků z románu. 

Ze zkoušky inscenace S citem. Foto: archiv Divadla Kámen

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Divadlo Kámen nabízí i další akce

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!