Co nabídne příští sezóna Domu kultury města Ostravy? Hvězdně obsazené divadlo, přenosy oper i koncerty

Co nabídne příští sezóna Domu kultury města Ostravy? Hvězdně obsazené divadlo, přenosy oper i koncerty 

Dům kultury města Ostravy chystá na sezónu 2019/2020 desítky divadelních inscenací, hudební vystoupení či přenosy světové opery. Do 6. září se navíc můžete přihlásit o divadelní předplatné ve dvou skupinách, které vám zajistí vstup buď na sedm, či na pět představení v sezóně. V nabídce nechybí hra Saturnin, Balada pro banditu, Malý princ nebo Lakomec.

Scény z manželského života

Divadelní adaptaci slavného snímku významného švédského režiséra Ingmara Bergmana nabídne Dům kultury města Ostravy v pátek 20. září. V příběhu o vývoji vztahu od zamilování po brutální hádky představují ústřední pár univerzitního vědce a jeho choti – právničky Michal Dlouhý s Michaelou Badinkovou.

Lukáš Pavlásek: Kdo nepláče není Čech

Češi, alkohol a rock’n’roll – tak zní podtitul stand upové show předního českého komika Lukáše Pavláska, kterou v Ostravě představí v pondělí 7. října. Během hodiny a půl divákům prozradí, který národ je nejlepší na světě, proč alkohol prospívá naší civilizaci nebo co máte pít, aby se vám narodil Václav Klaus. S nekompromisním Pavláskem si nakonec diváci společně zazpívají o tom, co nám leze na nervy, protože správný Čech není nikdy spokojený.

Richard Müller: Šansóny a iné piesně

Trojice proslulých českých a slovenských hudebníků – Richard Müller, Ondřej Soukup a Michael Kocáb vystoupí v rámci společného podzimního turné také ve slezské metropoli, konkrétně v pátek 25. října. Větší část repertoáru bude tentokrát tvořit skladby z jejich desky V penzionu Svět z roku 1988, na níž nechybí hity jako Štěstí je krásná věc nebo S cizí ženou v cizím pokoji

Peter Nagy 60 CZ/SK TOUR

Kulaté narozeniny na jaře oslavil slovenský zpěvák nesmrtelného hitu Láska je tu s nami Peter Nagy. Během narozeninového turné bude mít zastávku i v Ostravě, kde vystoupí v pondělí 28. října. Zazní i další doslova zlidovělé songy jako Kristínka iba spí nebo Aj tak sme frajeri, písně s rockovým nádechem Sme svoji či Chráň svoje bláznovství i poetičtější nahrávky jako Bóje nebo Agáty.

Giacomo Puccini: Madama Butterfly

Nemusíte jezdit až do New Yorku, abyste si užili operní představení se světoznámými účinkujícími. V sobotu 9. listopadu bude Dům kultury města Ostravy vysílat přenos inscenace Madama Butterfly Metropolitní opery v hlavní roli se sopranistkou Chuej Che. Přijďte zhlédnout tragický příběh lásky naivní gejši Čo-Čo-San k americkému námořnímu důstojníkovi Pinkertonovi.

Ewa Farna – Málo se známe

Jednou z mála příležitostí uslyšet naživo Ewu Farnou, která se před nedávnem stala matkou, bude mít ostravské publikum na koncertě v rámci Málo se známe tour v pondělí 11. listopadu. Diváky čekají písně v komornějším prostředí, přesto s neutuchající energií česko-polské zpěvačky. Jako předskokanka vystoupí Nelly.

Lords of the Sound – Oscar Music Awards

Melodie ze slavných bondovek nebo filmů jako Star Wars, Matrix, Titanic, Avatar nebo Gladiátor zaplní Dům kultury města Ostravy v pátek 6. prosince. Věhlasné soundtracky zazní v podání symfonického orchestru Lords of the Sound, který svou show doplňuje vizuálními a světelnými efekty, díky nimž je každé představení jedinečné.

Alban Berg: Vojcek

Další ze série přenosů z Metropolitní opery v New Yorku bude premiérově inscenace Vojcek, vrcholné expresionistické dílo z pera rakouského skladatele Albana Berga. Během devadesátiminutového promítání, které se uskuteční v sobotu 11. ledna, návštěvníky čeká temná sonda do nitra vojáka umořeného každodenním společenským zlem.

Z inscenace Scény z manželského života. Foto: archiv agentury Harlekýn

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!