KVIFF 2019: Festivalové tipy na neděli aneb čaj o půl páté s Caseym Affleckem

KVIFF 2019: Festivalové tipy na neděli aneb čaj o půl páté s Caseym Affleckem 

Mezinárodní festival v Karlových Varech vstupuje do třetího kritického dne a přivítá další filmovou hvězdu. Podruhé se na kolonádě zastaví herec a režisér Casey Affleck.

Dnešek se na festivalu bude nést především ve znamení Caseyho Afflecka. Připravujeme recenzi na jeho film Light Of My Life, ale pokud vám nestačí slova a hodnocení, můžete méně známého z bratrů Affleckových vidět naživo. Herec a režisér známý i díky oscarovému filmu Manchester By The Sea (Místo u moře) bude od půl páté hostem KVIFF Talks v hotelu Thermal.

Zajímavý program nabídne i Český dům, tedy hlavní karlovarská bašta České televize, který uvítá delegaci snímku Staříci. Ten vypráví o dvou seniorech, kteří mají za úkol vypátrat a zabít komunistického prokurátora z 50. let. V hlavní rolích se představí Jiří Schmitzer a Ladislav Mrkvička, a ti přijdou do Českého domu popovídat. Samotný film dnes můžete vidět v městském divadle od 16 hodin.

Ačkoliv v hlavní soutěži nemá Česko svého kandidáta na vítězství, částečně jej reprezentuje koprodukční snímek Nech je svetlo (překládané i jako Budiž světlo). Drama o křehkosti rodinných pout představuje sondu do problémů xenofobie a nenávisti, která se pokusí zaujmout publikum ve velkém sále Thermalu.

Na své si přijdou i fanoušci stručnějších příběhů. Festival krátkých filmů představí v půl dvanácté sérii šesti snímků, které opravdu stojí za to. Doporučujeme například Ať to slyší i mimozemšťani. Sladkou tečku pro všechny milovníky půlnočních projekcí potom představují filmy Třeba si vrah (ten budeme recenzovat i my) anebo téměř čtyřicet let starý snímek Johna Carpentera Mlha.

Shrnutí včerejšího dne a výhled na dnešní program si můžete prohlédnout ve videorekapitulaci soboty.

Foto: Film Servis Festival Karlovy Vary 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!