Do zoo, na vyhlídku i k vodě. Kam zajít v Ostravě během horkých letních dní?

Do zoo, na vyhlídku i k vodě. Kam zajít v Ostravě během horkých letních dní? 

Prázdniny se pomalu blíží, venkovní teploty stoupají a vy přemýšlíte, kde strávit horké slunečné dny. Přinášíme několik tipů, jak si užít léto na ostravských koupalištích, v zoo nebo na nejlepší vyhlídce, kterou ve třetím největším městě republiky najdete.

Bolt Tower 

Bolt Tower neboli šroubovitá věž z dílny architekta Josefa Pleskota dostala původně název pouze podle svého tvaru. Když však vedení DOV zjistilo, že bude brzy na Zlaté tretře startovat také Usain Bolt, pokřtil nakonec věž právě on a je pojmenovaná po něm.  

Nástavba vysoké pece č. 1 v oblasti Dolních Vítkovic je vysoká 77,7 m a její návštěvníci si mohou užít odpočinek v kavárně, projít se po vyhlídkové terase, která nabízí krásná panoramata města, nebo si připomenout něco z historie. 

Celá věž má symbolizovat oheň, který vždy nad pecí vzplál. Věž je otevřená každý den od 10 do 22 hodin. Jednotná cena vstupného je 200 Kč a je v ní zahrnuta také konzumace v kavárně v hodnotě 100 Kč. 

Bolt Tower. Foto: archiv mistopisy.cz

Slezskoostravský hrad 

Hrad je centrem řady významných kulturních akcí. Celý komplex je rozdělen na dvě části. V hradní věži, nejvyšší budově objektu, se nacházejí stálé expozice (zbrojnice, dřevořezby). Druhou částí je hradní pevnost, která už byla v minulosti značně zničena neohleduplnými majiteli. V roce 2008 zde byla otevřena kaple Jana Czupryniaka, v níž můžeme najít i sochu sv. Hedviky – patronky Slezska.  

V letních měsících je otevřeno denně od 9 do 19 hodin. Dospělí za vstup zaplatí 60 Kč, zlevněné vstupné pro děti od pěti let, důchodce, ZTP a studenty je za 30 Kč. O prázdninách se návštěvníci mohou zúčastnit i komentovaných prohlídek hradu: startují v 10.30, 12.30 a 14.30 hodin. 

Slezskoostravský hrad. Foto: archiv ostrava-info.cz

Golf Park Lhotka 

Hlavní myšlenkou celého areálu je zpřístupnění golfu veřejnosti bez nákladných investicí do vybavení či dresscodu. Na své si zde přijdou i milovníci golfu a pravidelní hráči, pro ostatní je tady adventure golf. Ten kombinuje pravidla velkého golfu s velikostí minigolfu a ke hře nabízí 18 jamek. Základní cena za hodinu minigolfu je 125 Kč.  

V areálu se nachází rovněž restaurace, kde si můžete vybrat menu z denní nabídky nebo si dát kávu. Pravidelně se zde organizují i tematické víkendy (např. Španělský víkend) nebo golfové kempy a týmové turnaje. Otevírací doba je od neděle do čtvrtka 8 – 21 hodin a v pátek a sobotu 8 – 23.30 hodin. 

Golf Park Lhotka. Foto: archiv Golf Parku Lhotka

ZOO Ostrava  

Zdejší zoo na našem seznamu rozhodně nesmí chybět. Komentovaná setkání u zvířat probíhají v pravidelných intervalech, abyste mohli v případě zájmu stíhat všechny. Výběr je pestrý: pandy, medvědi, šimpanzi, hroši, lemuři a další. Projít si můžete i Botanický park, kde se nacházejí rostliny z nejrůznějších koutů světa, od bonsají až po skalničky.  

V celém areálu najdete řadu stánků s občerstvením či nápoji nebo restauraci Saola, která se snaží prezentovat problematiku regionu jihovýchodní Asie – nelegální lov zvířat a vypalování lesů. V letních měsících je zoo otevřena od 9 do 19 hodin. Výše vstupného pro dospělé je 120 , zlevněné vstupné (studenti, děti, důchodci, ZTP) stojí 90 .  

Zoo Ostrava. Foto: archiv ZOO Ostrava

Letní koupaliště Ostrava Poruba 

Největší koupaliště ve střední Evropě přiláká každým rokem statisíce návštěvníků. Vodní plocha koupaliště je více než 41.000 m², nechybí ani 100 m dlouhý tobogán nebo 55 m dlouhé obří skluzavky a atrakce pro děti. Můžete si zaplavat v plaveckém bazénu nebo zamířit do bazénu pro neplavce a pro děti nesmí chybět dětský bazén.    

Pokud byste si chtěli zasportovat, máte na výběr ze řady sportů: volejbal, nohejbal, fotbal, stolní tenis, pétanque a další. Výše vstupného pro dospělé je 120 , děti a senioři zaplatí 90 . Koupaliště je otevřeno denně od 9 do 18.30 hodin. 
 

Koupaliště Ostrava Poruba. Foto: archiv sareza.cz

Vodní areál Ostrava-Jih 

Pokud dáváte přednost menšímu areálu, můžete navštívit koupaliště v jižní části Ostravy. Dominantou areálu jsou tobogány a skluzavky, pro ty nejodvážnější je tady 20 m dlouhá strmá skluzavka “kamikadze”. Pokud si chcete užít delší jízdu, můžete využít některý z otevřených tobogánů. Nesmí chybět bazén pro plavce a relaxační bazén s hloubkou 100–120 cm.  

Otevírací doba koupaliště je od 9 do 20 hodin. Dospělí zaplatí vstupné 140 Kč, zlevněný vstup pro děti a seniory je 100 Kč. V ceně za vstup jsou zahrnuty i vstupy na atrakce, do vířivých bazénů nebo do divoké řeky.  

Vodní areál Ostrava-Jih. Foto: archiv sareza.cz

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!