Videoklipy amerických Maroon 5, které se dočkaly největšího úspěchu

Videoklipy amerických Maroon 5, které se dočkaly největšího úspěchu 

Dnes zavítá do O2 arény populární skupina Maroon 5, která na hudební scéně působí už nějaký ten pátek a má na kontě řadu úspěšných singlů, které provázejí kvalitní klipy. Pojďme si připomenout ty, které mají na kontě největší sledovanost. Viděli jste všechny?

Sugar (2015)  

S téměř třemi miliardami zhlédnutí patří k nejsledovanějším videím na YouTube vůbec, a není se čemu divit. Tak to dopadne, když se Maroon 5 rozhodnou objet co nejvíce svateb v Los Angeles, aby se postarali o největší překvapení celého slavnostního dne. Později se sice ukázalo, že většinu svatebčanů ztvárnili herci, některé svatby však byly skutečné.  

Sugar je součástí pátého studiového alba a skladba byla dokonce nominována na cenu Grammy. Atakovala první příčky hitparád na celém světě a v žebříčku Billboard HOT 100 se dostala na 2. místo. Videoklip byl inspirován filmem Nesvatbovi (2005) s Owenem Wilsonem a Vincem Vaughnem.  

Girls Like You (2018)

Další klip, který trhal rekordy sledovanosti (2,2 mld.). Maroon 5 si totiž na natáčení přizvali takový počet hvězd, který se ve videích úplně často neobjevuje. V klipu se objevily modelky (Ashley Graham), zpěvačky (Jennifer Lopez, Rita Ora), herečky (Gal Gadot), sportovkyně (Aly Raisman) i moderátorky (Ellen Degeneres) a mnoho dalších. 

Většina fanoušků se jistě shodne na tom, že nejkrásnější moment je na konci, když se objeví Levinova manželka Behati Prinsloo s jejich dcerou. Spolupráce s Cardi B byla velmi úspěšná, v hitparádě HOT 100 se klip dostal na první příčku, stejně jako v dalších jedenácti zemích. 

One More Night (2012)

Tentokrát si Adam Levine zahrál roli boxera, který se o svou rodinu sice snaží postarat, ale netráví s nimi tolik času, jak by měl. I když se mu podaří vyhrát zápas v ringu, na který dlouho trénoval, doma už na něj nikdo nečeká, protože jeho přítelkyně i s malou dcerou odešla.  

Skladba ze čtvrtého studiového alba se dočkala pozitivních reakcí od fanoušků i kritiků a na první příčce Billboard HOT 100 se udržela pět týdnů za sebou. Neméně úspěšný klip má více než 800 milionů zhlédnutí. 

Payphone (2012) 

Klip s více než 500 miliony zhlédnutí spíše připomíná záběry z nějakého akčního filmu. Nechybí policejní honička, hořící auta ani bankovní loupež. Na spolupráci si Maroon 5 přizvali Wiz Khalifu, kterému ve videoklipu Adam Levine ukradne superauto.  

Ústřední singl ze čtvrtého studiového alba se stal pátým nejprodávanějším roku 2012 a v hitparádě Billboard HOT 100 se dostal až na druhé místo. 

Moves Like Jagger (2011)

Když se dají Maroon 5 do kupy se skvělou Christinou Aguilerou, vznikne skladba, která se dočká i nominace na Grammy a mnoha pozitivních ohlasů. V retro videoklipu se objevují i ukázky tanečních kreací Micka Jaggera, o němž právě píseň je. 

Více než 600 milionů zhlédnutí tedy v tomto případě není žádným překvapivým číslem. Díky dosažení prvního místa v hitparádě Billboard HOT 100 se Aguilera stala po Britney Spears druhou zpěvačkou, které se to podařilo v 90. letech a dvakrát i v miléniu.  

Animals (2014)

Kontroverzní klip, který u kritiků vyvolal negativní reakce kvůli zobrazovanému násilí. Adam Levine se hájil, tím, že se prostě jen snažil zahrát roli podivína a stalkera, kterou by měli kritici brát jako každou jinou filmovou roli. Jeho “oběť” si zahrála manželka Behati Prinsloo. 

Singl z pátého studiového alba se v Billboard HOT 100 dostal na třetí příčku a videoklip má přes 580 milionů zhlédnutí.  

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!