Rudolfinem zazní filmová hudba živoucí legendy Johna Williamse. FILMharmonie zahraje Star Wars, Schindlerův seznam nebo Harryho Pottera

Rudolfinem zazní filmová hudba živoucí legendy Johna Williamse. FILMharmonie zahraje Star Wars, Schindlerův seznam nebo Harryho Pottera 

Jen málokdo neviděl třeba jen jediný film doprovázený jeho hudbou. Sedmaosmdesátiletý veterán sice osobně do Prahy nepřijede, ale jeho melodie mluví vlastním jazykem. Největší hity stříbeného plátna od světelných mečů, mimozemšťanů až po holocaust zahraje FILMharmonie pod taktovkou dirigenta Marka Šedivého už 1. června.

Pro pětileté výročí od svého založení si hudební formace nemohla přát lepší program. Po vydařeném koncertu FANTASY představí FILMharmonie publiku v pražském Rudolfinu to nejlepší z tvorby Johna Williamse. Pětinásobný držitel Oscara a několikanásobný nominant je v Hollywoodu zřejmě nejslavnějším skladatelem. Z kvinteta jeho vítězství publikum uslyší hned několik kusů, jmenovitě například E.T. - Mimozemšťana, Star Wars nebo Schindlerův seznam.

"John Williams vytvořil hudbu k velkému množství skvělých filmů, jeho hudba se dotkla v současnosti snad každého. Je pro nás velká čest moci hrát tak skvělou symfonickou hudbu právě v Rudolfinu a myslím, že takový samostatný tematický koncert potěší nejednoho fanouška filmové hudby," neskrývá nadšení ředitel a dramaturg orchestru Matěj Lehár.

Devadesátičlenný symfonický orchestr povede Marek Šedivý, absolvent pražské konzervatoře i Akademie múzických umění a hostující dirigent Symfonického orchestru Českého rozhlasu. FILMharmonie vznikla v roce 2014 a pod vedením šéfdirigenta Chuheie Iwasakiho koncertuje na festivalech i v koncertních sálech po celé republice.

Ještě před sobotním koncertem vám nabídneme výběr toho nejlepšího z Williamsových soundtracků. Sobotní program začíná v Rudolfinu od 19:30.

Foto: The Recording Academy (grammy.com)

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!