Filmharmonie se vrátí do říše představivosti. V rámci koncertu Fantasy! zahraje Pána prstenů i Faunův Labyrint

Filmharmonie se vrátí do říše představivosti. V rámci koncertu Fantasy! zahraje Pána prstenů i Faunův Labyrint 

Poslední dubnovou sobotu se diváci v pražském Rudolfinu propadnou do králičí nory, svedou souboj s piráty nebo projdou skříní do Narnie. Filmová Filmharmonie se vrací s show plnou hudební fantazie pod taktovkou Chuheie Iwasakiho.

Energický dirigent (který se svým uskupením například řídil i koncert True stories při festivalu Film Music Prague) znovu potěší početnou základnu fanoušků žánru fantasy. Milovníci magických bitev, kouzlení nebo říše divů se dočkají dalšího koncertu Fantasy! už tuto sobotu.

V Rudolfinu zazní kouzelné melodie z Harryho Pottera, Pána prstenů, Letopisů Narnie, ale i Mumie, Faunova labyrintu či Avatara. Podle ředitele a uměleckého vedoucího orchestru Filmové Filmharmonie Matěje Lehára nepůjde vždy o ústřední hudební témata, ale i o méně známé, avšak silné části soundtracků, které ukazují krásu odlišných symfonických nástrojů.

Orchestr pod vedením šéfdirigenta Iwasakiho vystupuje od roku 2014. Za dobu své působnosti se účastnil řady festivalů a hrál v mnoha českých sálech. Často právě i v prestižním pražském Rudolfinu. Program zakládá na profesionálním nastudování orchestrálních skladeb a následném energickém, nezapomenutelném provedení s osobním zapálením a nadšením.

Dvořákova síň se zaplní tou nejlepší filmovou hudbou v 19:30. Představení je vyprodané.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!