Britské duo Orbital roztančí v říjnu hned dvě česká města

Britské duo Orbital roztančí v říjnu hned dvě česká města 

Duo britských hudebníků Orbital vystoupí po druhé kapelové pauze v České republice. Bratři Paul a Phil Hartnollovi se řadí mezi nejzásadnější jména elektronické hudby. Nezaměnitelný zvuk a světelnou show přivezou 10. října do Brna, kde zahrají v Zoner Bobyhall. O dva dny později se představí v pražském Foru Karlín.

Po druhé kapelové pauze v roce 2017 se britské elektronické duo Orbital dalo znovu dohromady. Loni vydali bratři Hartnollovi své deváté studiové album Monsters Exist, které letos představí také českým fanouškům. Kromě Prahy, kde vystoupí po dlouhých sedmi letech, Orbital zavítá vůbec poprvé také do Brna.

Orbital jsou už od roku 1989 jednou z nejzásadnějších a nejikoničtějších tváří elektronické a taneční hudební scény. „Singl Chime z roku 1989 se stal hymnou rave scény a každý další singl, další album či remix otevřel posluchačům úplně nové dimenze v elektronické hudbě,“ uvedl promotér koncertu Jozef Tarkay.

Aktuální koncertní program staví na nejnovějším albu, na kterém rozvíjí nový zvuk kapely. Prostřednictvím některých tracků také poukazují na sociální a geopolitické problémy ve Velké Británii i ve světě. V playlistu však nebudou chybět ani věhlasné singly jako Chime, Satan, The Box či Style.

Bratry Phila a Paula Hartnolla jako duo Orbital lze považovat za jedny ze stěžejních tvůrců elektronické hudební scény. Slavnými se stali už v počátcích jejich kariéry – v roce 1994 získali ocenění na NME Awards.

Opravdové šílenství ale vypuklo po vystoupení na britském festivalu Glastonbury téhož roku, díky němuž se dostali do středu pozornosti. Britský hudební magazín Q označil toto vystoupení za jeden z 50 nejlepších koncertů všech dob a v roce 2002 duo zařadil na svůj seznam 50 Bands to See Before You Die (50 kapel, které musíte vidět, než zemřete). V jejich hudbě lze slyšet vliv raných elektro zvuků a také punk rocku.

Vstupenky na české koncerty jsou v předprodeji od 790 Kč.

Foto archiv BrainZone

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Forum Karlín nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Forum Karlín

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!