Horečka úterní noci: pocta zašlým hvězdám 20. a 21. století

Horečka úterní noci: pocta zašlým hvězdám 20. a 21. století80%

Čtvrtý ročník benefičního muzikálového představení Horečka úterní noci, které se letos odehrálo 14. 5. 2019 v Divadle Broadway, bylo naplněno skvělými čísly, talenty různého druhu a zvučnými hlasy, které na pažích diváků zanechaly husí kůži.

Děj představení se odehrával v opuštěné sešlé tančírně, která má svůj vrchol již dávno za sebou. V této úterní noci se tam však začaly odehrávat kouzelné věci. Znenadání se v prostorech začaly zjevovat hvězdy, které zde v dřívějších dobách vystupovaly. Mezi nimi se objevili například Edith Piaf, Freddie Mercury, Marilyn Monroe, hudební skupina ABBA, Waldemar Matuška a mnozí další. 

Součástí však byly i scénky ze slavných muzikálů. Petra Vraspírová a Pavel Režný jako Danny Zuko s krásnou Sandy zazpívali svoji ikonickou píseň You‘re the One That I Want z muzikálu Pomáda. Z českého muzikálového snímku Rebelové zazněly písně Dva roky jezdím bez nehod v podání Ondřeje Rumla a společně s Terezou Vitů i Oliver Twist.

O zrežírování celého představení se postaral Jiří Kraus. Dalším důležitým jménem v pozadí je jméno Lilian Fischerové, která celou podívanou dala dohromady, svolala veškeré účinkující, herce, zpěváky a tanečníky (občas všechno v jedné osobě) a výtěžek z představení následně darovala Nadačnímu fondu Veroniky Kašákové. Diváci se tedy během představení mohli i pomyslně poplácávat po ramenech za dobrý skutek. A je proč, celkem se tento rok vybralo 300.000 Kč.

V představení se za večer vystřídalo neuvěřitelných 59 účinkujících sestavených z řady známých i méně známých jmen. Z některých hlasů a písní měli diváci husí kůži a slzy v očích. Jedním z takových příkladů byla například performace Edith Piaf a její nejslavnější písně Non, je ne regrette rien umělkyní s neskutečným hlasem, Radkou Fišarovou. Hlasově výjimečný byl i výkon Michaela Klucha a Emy Katrovas, kteří na jevišti ztvárnili Freddieho Mercuryho a operní zpěvačku Montserrat Caballé při zpěvu písně Barcelona.

Naopak při scénkách, které vyplňovaly celé představení a stmelovaly jednotlivá hudební vystoupení do jednoho propojeného celku, občas herci zabředávali do trapnosti. Mezi humorem a trapností je velmi tenká hranice, a ač byly herecké výstupy vesměs podařené a místy i vtipné, chvílemi tuto hranici překročily.

Naštěstí samotný děj není vůbec podstatný, hlavní jsou hudební a taneční vstupy, které byly více než povedené. Doufejme, že se show podaří zprodukovat i v následujících letech, aby diváci měli možnost opět příjemně strávit večer při známých a milovaných písní svých oblíbených hvězd a muzikálů.

Názor informuji.cz: 80%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Divadlo Broadway nabízí i další akce

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!