Den matek se blíží. Oslavte ho tradičně i nekonvenčně v hlavním městě

Den matek se blíží. Oslavte ho tradičně i nekonvenčně v hlavním městě 

V neděli 12. dubna oslavíme Den matek – svátek, který se po celém světě slaví v různé dny. Svou maminku můžete v Praze vzít na dezert do kavárny, koncert nebo do kina na hodně nevšední film.

Den matek na koupališti Ládví

Na koupališti uprostřed sídliště Ďáblice si maminky mohou užít odpoledne plné dívčí zábavy a hýčkání. Hned na úvod zde v 15 hodin vystoupí zpěvák Jakub Smolík, následovat bude třeba houslista Michael Hejč nebo známá kapela z přelomu milénia Holki. Na programu nebude chybět ani soubor Dětský balet Praha nebo folklorní uskupení Valášek. Dámy se navíc budou moci nechat zkrášlit od kadeřníka a poslechnout si tipy výživového poradce. Každá maminka, která přivede jakkoliv staré dítě, má vstup zadarmo. Ostatní zaplatí 100/50 korun.

Koncert Pink Floyd Acoustic Duo

Alternativněji můžete Den matek oslavit ve vinohradské poetické hospůdce Balbínka. V neděli od 20 hodin zde vystoupí pražský cover band věhlasné britské art rockové skupiny Pink Floyd. Podle svých slov se členové nesnaží o pouhou kopii kapely, ale naopak o vyjádření originality a geniality Rogera Waterse a jeho spoluhráčů v netradičních aranžích a úpravách. Vstupné na koncert činí 150 korun.

Den matek v Hard Rock Cafe

Na sváteční menu zve Hard Rock Cafe v Domě U Rotta na Malém náměstí. Vezměte mamku na speciální dezert Strawberry Shortcake Sundae s vanilkovou zmrzlinou, dortem, marinovanými jahodami a šlehačkou. Na zapití nabízí menu bezednou Sparkling Blackberry Sangria – domácí Sangrii s čerstvými ostružinami, červeným vínem, brusinkovým džusem, doplněnou čerstvou pomerančovou šťávou a šumivým vínem Prosecco.

Flesh Eating Mothers v Punctum

Trochu krvavěji pojalo oslavu mateřství kino Pilotů. Na nedělní večer si připravilo kontroverzní lahůdku z konce osmdesátých let – americkou hororovou komedii prozrazující námět hned v názvu. Snímek o matkách v domácnosti, které se po nakažení záhadným virem přemění na kanibalky požírající své nejbližší, si na ČSFD vysloužil od uživatelů hodnocení 47 procent. Promítá se v Punctum v Krásově ulici na Žižkově od půl osmé.

Prague Rhythm Kings v Činoherní kavárně

Pokud má vaše mamka ráda atmosféru první republiky nebo román Francise Scotta Fitzgeralda Velký Gatsby, vezměte ji v neděli večer do Činoherní kavárny v ulici Ve Smečkách. Za dobrovolné vstupné zde budou od 20 hodin hrát jazzové a swingové melodie ve stylu dvacátých let Prague Rhythm Kings. Kromě stálic zazní i novinky tohoto pražského uskupení.

Foto Pixabay

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!