České lázně oslavují zahájení nové sezóny a chystají bohatý kulturní program

České lázně oslavují zahájení nové sezóny a chystají bohatý kulturní program 

České lázně se chystají na velké zahájení nové sezóny. Pro všechny své návštěvníky připravily bohatý kulturní program, z něhož si vybere opravdu každý. Dáte přednost historickým průvodům a scénkám, koncertům známých hvězd, tradičnímu žehnání pramenům nebo programům pro děti?

1. Karlovy Vary

Karlovy Vary zahajují letošní lázeňskou sezónu již první květnový víkend. Od pátku 3. do neděle 5. května poděkují Karlovi IV. za založení města a oslaví své bohaté přírodní zdroje. Během třídenních oslav se v maximálně nabitém programu v ulicích, parcích, na kolonádách i v lázeňských lesích představí hudebníci, divadelníci a další umělci. Chybět nebude ani tradiční žehnání pramenům, slavnostní mše, průvod družiny Karla IV. nebo řemeslný trh s dobovými atrakcemi pro děti zdarma. Kompletní program oslav naleznete zde.

Zahájení lázeňské sezóny v Karlových Varech. Foto: archiv města Karlovy Vary

2. Lázně Mšené

Lázně Mšené zvou na zahájení letošní sezóny v sobotu 4. května od 14:00 hodin. Čekají tu projížďky kočárem taženým koňmi, “ochutnávky” lázeňských masáží, módní přehlídka dobových oděvů z 30. a 40. let minulého století, vystoupení mažoretek, výstava historických aut, hudební vystoupení i spousta dobrot a vína. Nejen pro děti jsou připraveny nejrůznější soutěže a hry, malování na obličej a dílničky. Program oslav naleznete zde, vstup je zdarma.

3. Priessnitzovy léčebné lázně v Jeseníku

172. sezónu zahájí ve dnech 9. - 12. května Priessnitzovy léčebné lázně v Jeseníku. Těšit se můžete na bohatý kulturní program plný hudebních a tanečních vystoupení, komentovaných procházek za přírodními prameny i dalších akcí. Vystoupí kapela Monkey Business, Adam Mišík či revivaly Waldemara Matušky a skupiny Queen. Kompletní program oslav zde.

Zahájení lázeňské sezóny v Priessnitzových léčebných lázních v Jeseníku. Foto: archiv lázní

4. Mariánské Lázně

Od 10. do 12. května zahajují lázeňskou sezónu také Mariánské Lázně. Zazní slavnostní koncert Západočeského symfonického orchestru, obživne produkce Zpívající fontány a chybět nebudou ani historické osobnosti ztvárněné členy Divadla lidové tvorby Mariánské Lázně a tradiční žehnání pramenům. Kromě bohatého kulturního programu, v němž vystoupí například skupina Queenie, Václav Noid Bárta či Václav Neckář, se můžete těšit na řemeslný jarmark, farmářský trh, piva z pivovaru Chodovar a ohňostroj. Děti se vyřádí ve Sportovní džungli před hotelem Bohemia. Program zde.

5. Luhačovice

O stejném víkendu 10. - 12. května od 9:00 do 17:00 hodin zvou na otevírání přírodních pramenů i lázně Luhačovice. Chybět nebude jarmark, letové ukázky dravců, cvičení jógy či tai chi, přehlídka historických vozidel, projížďka historických bicyklů a nejrůznější hudební vystoupení. Se svým akustickým turné 2019 vystoupí Janek Ledecký. Kompletní program zde.

Zahájení lázeňské sezóny v Luhačovicích. Foto: archiv města Luhačovice

6. Lázně Poděbrady

Jubilejní 111. lázeňskou sezónu zahájí ve dnech 17. - 19. května lázně Poděbrady. Těšit se můžete například na cyklo-turistický poznávací závod, dobrodružství pro děti i rodiče v Pohádkovém lese, módní přehlídku, Ivan Hlas Trio, ABBA Revival, Prodanou nevěstu, koncert Komorní filharmonie Pardubice s hostem Ivanem Ženatým nebo na tradiční žehnání pramenům. Vstup je na všechny akce zdarma, program oslav zde.

7. Františkovy Lázně

226. lázeňskou sezónu ve Františkových Lázních zahájí 18. května program s názvem Doba filmová. Ta návštěvníky přenese do roku 1921, kdy do města přijíždí Karel Degl se svým bratrem Emanuelem, aby zde natočil první dokumentární film o Františkových Lázních. Kromě historických scének na dané téma se můžete těšit na svěcení pramenů, pochod mažoretek, trhy, zábavné odpoledne pro děti, ROCKandROLLování s kapelou Crazy Dogs či písně legendární skupiny ABBA v podání účinkujících v muzikálu Mamma Mia. Chybět nebude ani představení dalších filmů, ve kterých se Františkovy Lázně objevily (například „Alfons Karásek v lázních“ a „Ten svetr si nesvlíkej“) a porovnání míst natáčení s dneškem. Kompletní program zde.

Zahájení lázeňské sezóny ve Františkových Lázních. Foto: archiv lázní

8. Slatinné lázně Třeboň

V sobotu 25. května otevřou lázeňskou sezónu Slatinné lázně Třeboň. Čekají na vás řemeslné trhy na Masarykově náměstí a u Lázní Aurora, slavnostní žehnání slatiny, talkshow Miroslava Donutila "Ptejte se mě na co chcete, já vám na co chci odpovím" či vystoupení Pavla Callty. Večerní program v lázeňském parku​ přinese Rozhlasový big band Gustava Broma se sólisty Dashou a Ondřejem Gregor Brzobohatým i slavnostní ohňostroj. Od 12.00 do 14.00 hodin na vás navíc čekají průvodcované prohlídky Lázní Aurora a Bertiných lázní a od 10.00 do 15.00 hodin volný vstup do bazénového komplexu Lázní Aurora. Pro děti je připraven skákací hrad, lezecká stěna, soutěže, animační programy a jízdy vláčkem Třeboňáčkem. Kompletní program zde, vstup na všechny akce zdarma.

9. Teplice

25. - 26. května se můžete těšit na zahájení již 865. lázeňské sezóny v Teplicích, kde se chystají tradiční porcelánové a řemeslné trhy, ohňostroj a bohatý hudební program. Vystoupí Martha a Tena, Xindl X, Poletíme?, Wohnout, Profesor Beatles, František Nedvěd se skupinou Tie Break či Olga Lounová. Program zde.

Zahájení lázeňské sezóny v Mariánských Lázních. Foto: archiv města Mariánské Lázně

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!