Vycházející americká hvězda Lucy Dacus vystoupí poprvé v Praze

Vycházející americká hvězda Lucy Dacus vystoupí poprvé v Praze 

Vycházející hvězda Lucy Dacus má za sebou velmi úspěšný rok 2018. Její druhé album Historian sklízelo chválu od magazínů, jako je Rolling Stone, Pitchfork nebo Billboard, a bylo zařazeno do většiny výročních žebříčků. Americká písničkářka se rozhodla do série vyprodaných koncertů zařadit i vystoupení v Praze. Čeští fanoušci ji budou moct poprvé spatřit naživo 6.7.2019 v klubu Chapeau Rouge.

Lucy Dacus nesklízí úspěchy jen na sólové dráze, ale i jako součást hudební skupiny Boygenius, kde vystupuje po boku písničkářek Julien Baker a Phoebe Bridgers. Jejich vydařené EP se objevilo ve stejných žebříčcích jako album Historian a od magazínu Pitchfork dokonce získalo nálepku „nejlepší nová hudba". „Tři talentované hudebnice se zde sešly, aby vytvořily skvěle harmonickou, konfrontační a bohužel příliš krátkou nahrávku," napsal Pitchfork ve své recenzi.

Na rok 2019 chystá Dacus vydat další EP, kde se prolne její autorská tvorba s cover verzemi existujících písní. Předělávky se budou vztahovat ke specifickým svátkům, jako je Den matek nebo Valentýn.

Právě na Valentýna vydala americká zpěvačka cover známé písně od Edit Piaf La Vie En Rose. „Od prvního momentu, kdy jsem ji slyšela, jsem věděla, že je to perfektní skladba. Dala mi naději, že i já se jednoho dne zamiluji. Při jejím poslechu jsem si představovala, jak někdo zamilovaný běží na maximum svých sil za svým milovaným, aby mu řekl, co k němu cítí," dodala Dacus k písni.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Chapeau Rouge nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Chapeau Rouge

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!