Vzhůru do oblak: Tentokrát německými stezkami v korunách stromů

Vzhůru do oblak: Tentokrát německými stezkami v korunách stromů 

Stezky v oblacích nejsou hitem hor pouze v České republice. V Německu jim říkají Baumwipfelpfad, výše vstupného je tu přibližně stejná, řada z nich existuje o něco déle než u nás a rozhodně stojí za návštěvu. Navíc to k našemu sousedovi úplně daleko nemáme.

Stezka mezi korunami stromů u zákrutí řeky Sáry (Sársko) 

Neuvěřitelný výhled se naskytne všem návštěvníkům, kteří vystoupí do 42 metrů vysoké vyhlídkové věže. Z vrcholu ve výšce 1250 m. n. m. je krásně vidět meandr neboli zákrut řeky Sáry. Je to skvělé místo nejen pro rodiny s dětmi, ale také unikátní možnost pro romantickou procházku. Sársko se sice nachází na úplném západě Německa, ale máte to odsud kousek rovnou i do Francie. 

Stezka u zákrutí řeky Sáry

Na stezce se nachází několik informačních tabulí, ze kterých se můžete dozvědět něco o okolních lesích a děti si mohou po cestě užít skluzavky nebo vratké mosty. Nechybějí ani odpočinkové zóny. Výše vstupného je prakticky stejná jako u nás, dospělí zaplatí 10 eur; žáci od 15 let, důchodci a studenti 9 eur a děti od 6 do 14 let 8 eur. Od května do září je otevírací doba od 9:30 do 19 hodin

Stezka mezi korunami stromů v Bavorském lese (Bavorsko) 

Nejdelší stezkou v Německu, dlouhou 1300 metrů, se můžete dostat do vyhlídkové věže přezdívané bavorská Eiffelovka ve výšce 44 metrů. Ta nabízí úžasný výhled na pohoří Bavorský les i na jeho část, která byla vyhlášena za národní park. Stezku vytváří krásná dřevěná spirála s vratkými prvky, ocelovými lany a dřevěnými prkny, na kterých si můžete vyzkoušet svůj balanc.  

Stezka v Bavorském lese

Na tuto stezku je to z České republiky nejblíž a čeká vás neobyčejný zážitek. Kromě Bavorského lesa jde z vrcholu totiž vidět i Luzný, jedna z nejhezčích hor Šumavy. Výše vstupného pro dospělé je 9,5 eur, pro žáky od 15 let, důchodce, ZTP a studenty 8,5 eur a pro děti od 6 do 14 let 7,5 eur. Od května do září je stezka otevřená od 9:30 do 19 hodin

Stezka mezi korunami stromů na ostrově Rujána 

Největší německý ostrov v Baltském moři je pro takovou stezku ideálním místem. Ze 40 metrů vysoké věže, k níž vede 1250 metrů dlouhá stezka, je krásný výhled nejen na okolní krajinu, ale především na moře. Při dobré viditelnosti dohlédnete i na pevninu, konkrétně na věže kostelů města Stralsund

Stezka na ostrově Rujána

Kromě informačních tabulí si i tady můžete vyzkoušet rovnováhu na dřevěných trámech a po návštěvě stezky se můžete projít po okolních plážích, které patří k nejkrásnějším v Německu. Vstupné pro dospělé činí 11 eur, pro žáky od 15 let, důchodce, ZTP a studenty 9,5 eur a pro děti od 6 do 14 let 8,5 eur. Od května do září mají otevřeno denně od 9:30 do 19:30

Stezka mezi korunami stromů v Ebrachu (Bavorsko) 

I tady to máte z České republiky kousek. Dominantou je 42 metrů vysoká věž, postavená přímo okolo jednoho ze stromů. I když nenabídne takový majestátní výhled jako stezka v Bavorském lese, je odsud krásný výhled na přírodní park Steigerwald a jeho okolí.  

Stezka v Ebrachu

Pro nadšené malé horolezce jsou tady prolézačky a další atrakce, dozvíte se zajímavosti o stromech a o využití dřeva a můžete si zblízka prohlédnout také nejrůznější zvířata. Výše vstupného pro dospělé je 9 eur, pro žáky od 15 let, důchodce, ZTP a studenty 8 eur a pro děti od 6 do 14 let 6 eur. Od dubna do října je stezka otevřena denně od 9 do 18 hodin.  

Stezka mezi korunami stromů v Černém lese (Bádensko-Württembersko) 

Černý les řada z nás zná díky jednomu skvělému dortu spíše pod názvem Schwarzwald. Celé schwarzwaldské pohoří, kde pramení řeka Dunaj, je krásně vidět ze 40 metrů vysoké věže další stezky našeho seznamu. Pro odvážné je tady 55 metrů dlouhý tobogán, který není na německých stezkách tak častý jako v Česku. Klikatí se z výšky 25 metrů až dolů.  

Stezka v Černém lese

Po výletě na vyhlídku si můžete odpočinout v některém z okolních termálních středisek. Vstupné je podobné jako u všech ostatních, pro dospělé 10 eur, pro žáky od 15 let, důchodce, ZTP a studenty 9 eur a pro děti od 6 do 14 let 8 eur. Od května do září tady mají otevřeno od 9:30 do 19 hodin

Stezka mezi korunami stromů Sankt Englmar (Bavorsko) 

Třetí stezka našeho seznamu z Bavorska se od ostatních odlišuje hned v několika ohledech. Žádnou vyhlídkovou věž tady nenajdete, celá stezka vede mezi stromy ve výšce 30 metrů až na vyhlídkovou plochu. O Vánocích se však stezka mění na kouzelné místo. Každým rokem se zde během adventu konají vánoční trhy, které rozhodně stojí za návštěvu. 

Stezka Sankt Englmar

Odvážní se mohou na hlavní vyhlídku dostat přes 25 metrů dlouhý lanový most. Můžete si projít také dva kilometry dlouhou přírodní zážitkovou stezku. Charakteristický prvek je také dům naruby, plný optických iluzí, které vám zamotají hlavu. Od dubna do října je otevřeno od 9 do 19 hodin. Vstupné je tady o něco levnější, dospělí zaplatí 7,5 eur, studenti a důchodci 7 eur, ZTP 6 eur a děti od 3 do 15 let 5 eur. 

Tímto seznamem výčet všech německých stezek v oblacích samozřejmě nekončí. Jedná se však o ty nejmajestátnější a nejpropracovanější, které v Německu najdete. Nejprve byste si ale neměli nechat ujít návštěvu českých stezek v oblacích, abyste pak měli s čím srovnávat. Tak tedy vzhůru k výškám!

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!