Vzhůru k výškám. Vyrazte na české stezky v oblacích

Vzhůru k výškám. Vyrazte na české stezky v oblacích  

V poslední době velmi populární stezky jsou ideálním tipem na výlet pro všechny milovníky přírody. Nabízejí krásný výhled, bezbariérový přístup a na každé z nich najdete nějakou atrakci pro děti. Přinášíme přehled všech stezek v oblacích či mezi korunami stromů, které v Česku najdete.

Unikátní Stezku v oblacích najdete na Dolní Moravě. Stavba vysoká 55 metrů byla vytvořena z oceli a z modřínu a je dlouhá 700 metrů. K stezce ve výšce 1116 metrů nad mořem se můžete dostat pohodlně lanovkou nebo si můžete vybrat jednu z pěti tras a dorazit pěšky nebo na kole.  

Pokud jste milovníky adrenalinu, můžete vyzkoušet některou z adrenalinových atrakcí. Hustou sítí, tzv. rukávem, si můžete zkrátit cestu mezi dvěma patry. Kdyby se vám po zpáteční cestě už nechtělo pěšky, můžete se svést stometrovým tobogánem až do spodní části stezky. Poslední atrakce je kapka na úplném vrcholu. Ve výšce 50 metrů se na ni každý vstoupit neodváží.  

Stezka v oblacích Dolní Morava

Kromě dechberoucího výhledu na Kralický Sněžník, údolí řeky Moravy, Jeseníky, Krkonoše a Suchý vrch se při cestě stezkou můžete také vzdělávat. Najdete na ní 12 informačních tabulí s údaji o stezce nebo o pohoří v okolí.  

Ceny za vstup se pohybují od 220 do 1420 korun, slevu mají děti do patnácti let. 

V létě je stezka otevřená denně od 9.30 do 18 hodin a můžete vyzkoušet také Bobovou dráhu v areálu Sněžník, navštívit Mamutíkův vodní park nebo si vypůjčit horské koloběžky. 

Tato vyhlídková stezka sice není tak majestátní jako ta na Dolní Moravě, nabízí však také dechberoucí výhled, a to na pohoří Beskyd. Stezka Valaška je vysoká 22 metrů a dlouhá 600 metrů. Může se pyšnit Himalájským chodníkem, který je dlouhý 135 metrů a můžete jej použít pro výstup na stezku.  

Stezka Valaška Pustevny

Na samotném vrcholu stezky v Pustevnách se nachází vyložený skleněný skywalk bez ocelového zábradlí, který je největší v Evropě. O prázdninách je stezka otevřená od 9 do 19 hodin. Kdo by se chtěl pokochat ještě jiným výhledem, na vrchol Radhošť je to odsud jen kousek a v okolí najdete i mnoho dalších zajímavých míst.

Výše vstupného pro dospělé je 260 Kč, děti do 15 let a ZTP 200 Kč a rodinné vstupné stojí 700 Kč

První stezka svého druhu v České republice se tyčí v okolí Lipenské nádrže už od roku 2012. Devítihranná vyhlídková věž je vysoká 40 metrů a délka stezky je 675 metrů, z toho polovina vede věží. Ke Stezce se můžete dostat lanovkou, Stezkabusem, na kolech nebo pěšky. Cestu zpátky si můžete zkrátit na terénních koloběžkách.  

Stezka Korunami stromů Lipno

Stejně jako Stezka v oblacích na Dolní Moravě nabízí i tato Stezka korunami stromů tobogán dlouhý 52 metrů. Pro děti je připravena i řada adrenalinových a vzdělávacích zákoutí, takže se při výstupu rozhodně nudit nebudou. 

Až do konce září je otevírací doba stezky od 9.30 do 19 hodin. Vybrat si můžete z několika rodinných balíčků, kdy jsou v ceně zahrnuty i vstupy na okolní atrakce nebo výjezd lanovkou. Standardní vstup pro dospělého je 320 Kč, děti do 15 let zaplatí 265 Kč. Cena rodinného vstupného je 905 Kč

Stezka korunami stromů v Krkonoších je s výškou 45 metrů druhou nejvyšší v České republice. Nabízí nejdelší trasu ze všech stezek, která je 1500 metrů dlouhá. Stejně jako stezky na Dolní Moravě a Lipně nabízí 80 metrů dlouhý tobogán. 

Unikátní je edukativní část stezky, především podzemní prostory, kde objevíte tajemství spletitého kořenového systému stromů a nejrůznější druhy živočichů. Nejen děti se mohou zastavit v jednom ze tří adrenalinových zákoutí. V okolí stezky najdete řadu dalších atrakcí, například ZOO Dvůr Králové, a můžete se svézt Lanovkou na Sněžku nebo na Hnědý vrch. Jde o ideální místo na výlet.

Během léta je stezka otevřena od 9.30 do 19 hodin. Cena vstupného je pro dospělé 280 Kč, děti od 3 do 14 let, důchodci a ZTP 220 Kč. I tady můžete využít rodinné vstupné pro dva dospělé a až dvě děti za 750 Kč.  

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!