Romeo a Julie, Zkrocení zlé ženy, Othello i Zimní pohádka. Letní shakespearovské slavnosti přinesou čtyři premiéry

Romeo a Julie, Zkrocení zlé ženy, Othello i Zimní pohádka. Letní shakespearovské slavnosti přinesou čtyři premiéry 

Hned čtyři nové inscenace chystá letošní ročník Letních shakespearovských slavností, které se konají od 25. června do 6. září na divadelních scénách v Praze, Brně, Ostravě a Bratislavě. V rámci festivalu se odehraje celkem třináct her během 157 představení.

Letní shakespearovské slavnosti tentokrát odstartuje premiéra Zimní pohádky 25. června na Pražském hradě. V příběhu o zničující žárlivosti, naději a zázraku se v hlavních rolích objeví hvězda seriálu Most! Martin Hofmann, Saša Rašilov, Petra Špalková, Alena Mihulová a další.

Program v Praze nabídne také loňskou novinku Dobrý konec všechno spraví, tragédii Hamlet či komedie Večer tříkrálový, Mnoho povyku pro nic a Veselé paničky windsorské. Na několik večerů se mimořádně vrátí Sen noci svatojánské, který si v minulém roce odbyl derniéru.

Do hlavního města dorazí taký ostravský soubor se Zkrocením zlé ženy a hosté ze slovenské metropole s Komedií omylů. Kromě Královské zahrady bude inscenace hostit také Letní scéna HAMU na Malostranském náměstí.

Prvním letošním představením v Brně budou Veselé paničky windsorské, které se uskuteční 17. července. Zdejší program zahrne kromě Shakespearových komedií také hru Hamlet, která uzavře moravskou část.

Ostravskou část festivalu zahájí 15. července premiérové Zkrocení zlé ženy s Kristýnou Leichtovou v ústřední úloze. Chybět nebude ani již zmíněná stálice Komedie omylů či hostující inscenace. Nejslavnější autorova tragédie Romeo a Julie bude premiérově uvedena 5. července v Bratislavě. V titulních rolích se představí Mária Schummerová a David Hartl.

Foto © Pavel Mára, archiv Agentury Schok

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!