Oldies but goldies v dubnu: Dylan, The Beatles nebo Adam Bomb s ohňostroji vás vezmou v čase zpět

Oldies but goldies v dubnu: Dylan, The Beatles nebo Adam Bomb s ohňostroji vás vezmou v čase zpět 

To, že žijete přítomností, ještě neznamená, že nemůžete mít rádi starou hudbu. S jakými koncerty se v dubnu budete moci vrátit do doby před vícero dekádami, ukáže první díl měsíčního výběru „oldies“ akcí v Česku.

1. Týden: Bob Dylan a Progres 2

Příští sobotu 6. dubna bude možnost zavzpomínat na brněnskou rockovou legendu Progres 2 v Jablonci nad Nisou. Skupina existuje už 51 let a na koncert v jabloneckém klubu WOKO přiveze své klasické hity jako třeba Muž, který se podobá odvrácené straně Měsíce i novinky z posledního alba Tulák po hvězdách.

V neděli 7. 4. začne trilogie koncertů krále amerických písničkářů a básníka Boba Dylana. Tři po sobě jdoucí večery zahraje se svou kapelou ve Velkém sálu pražské Lucerny. Do České republiky se vrátil po roce, loni jsme ho přivítali v Brně. Dylanovy koncerty jsou známy pro svou nepředvídatelnost – hudebník mění často během turné setlist i provedení písniček. Praha je jednou z mála jeho zastávek v Evropě v rámci tohoto turné, na kterém zahraje své nejznámější písně i skladby ze své poslední desky Triplicate.

2. Týden: Brouci a Brutus

Další dubnovou neděli si můžete užít atmosféru Beatlemánie v Modřanském biografu. 10. dubna tam zahrají zvukově vycizelovaní Brouci Band.

V sobotu 13. dubna roztančí pražský klub Vagon legenda českého tanečního bigbítu Brutus. Kapela hraje už od roku 1966 a se svými dlouhými rockovými koncerty je na své domovské scéně velice oblíbená.

3. týden: Michal Pavlíček a více Beatles

Ani během třetího dubnového týdne nebude o oldies koncerty nouze. V úterý 16. 4. pokřtí v Lucerně Music Baru svou novou desku Pošli to tam jeden z nejlepších českých kytaristů, skladatel, zpěvák a producent Michal Pavlíček. Album je tvořené instrumentálními skladbami i písněmi v podání Pavlíčkových hudebních hostů. Na křtu zahraje Pavlíček se svým triem.

Tentýž den si mohou Brňáci zajít do klubu Metro na koncert slovenských napodobovatelů Beatles The Backwards, kteří předvedou svou show nazvanou Solo Years. Během té zazní kromě největších hitů liverpoolské čtyřky i průřez známými písněmi jejích členů, které vznikly po rozpadu kapely.

Na Backwards se hned další den, 17. dubna, mohou těšit i fanoušci Beatles v Ústí nad Orlicí, kde kapela zahraje v Roškotově Divadle.

Páteční večer 19. dubna se klub Vagon zaplní hity od Beatles, Deep Purple, Elvise Presleyho a hudebních idolů 60. a 70. let v podaní už 30 let fungujícího revivalu Professor.

4. týden: Tancování, hard rock, psychedelie a výstava

I poslední dubnový týden bude plný akcí, které Vás přenesou zpět do dávnější historie. Ve čtvrtek 25. 4. si můžete zajít zatancovat do plzeňského Vinyl Clubu, kde zahraje zábavová kapela The Shower rock’n’rollové hity 50. a 60. let.

Ten samý den si Moravané užijí hity Beatles (a opět i sólové skladby jednotlivých „brouků“ po rozpadu kapely) v Městském muzeu v Moravské Třebové s košickými The Backwards.

Milovníci pozdější, a hlavně tvrdší muziky by neměli přehlédnout koncert Adama Bomba v pražském klubu Modrá Vopice 26. dubna. Tento zpěvák a kytarista se pohybuje v hudebním showbyznysu od konce 70. let, od té doby si prošel celou řádkou projektů, při kterých spolupracoval třeba s kapelami Kiss a AC/DC. Do Prahy přiveze po čtyřech letech dynamickou show plnou ostrých kytarových riffů a pyrotechnických efektů.

26. 4. zahrají také čeští představitelé psychedelie The PRIMITIVES Group. Na hudbu spojenou s efekty si můžete zajít do olomouckého klubu Bounty.

A na závěr dvě zábavové akce v sobotu 27.4. V brněnském klubu Sono se bude konat oldies party s hity 80. a 90. let a v Olomouci zahrají The Backwards v rámci Tvarůžkového festivalu.

Po celý měsíc a dokonce až do ledna příštího roku si také můžete zajít zavzpomínat na dobu mezi 60. a 80. lety do Českého muzea hudby, kde je čerstvě umístěná výstava o pronikání západní kultury do socialistického československa Import/Export/Rock'n'roll.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!