Indie popový zpěvák Gus Dapperton ovládne příští sobotu pražské Rock Café

Indie popový zpěvák Gus Dapperton ovládne příští sobotu pražské Rock Café 

Dvaadvacetiletý americký zpěvák Brendan Rice, známý spíše pod pseudonymem Gus Dapperton, přiveze příští sobotu 23. března do metropole své indie popové songy.

Zpěvák pocházející z amerického státu New York, proslulý svým specifickým módním stylem, v němž kombinuje šperky, nalíčené oči, křiklavě barevné oblečení a výrazné brýle, vystoupí 23. března od 19 hodin v Rock Café na Národní třídě v Praze.

Gus Dapperton prorazil před dvěma lety se singlem I’m Just Snacking, který se objevil na EP s názvem Yellow and Such. O rok později vydal druhou nahrávku pojmenovanou You Think You're a Comic! s ústředním songem Prune, You Talk Funny. V loňském roce se jeho skladba Of Lacking Spectacle objevila na soundtracku televizního seriálu 13 Reasons Why.

První úspěch zaznamenal Gus v osmé třídě, kdy vyhrál školní hudební soutěž. Vítězství ho motivovalo k vytvoření vlastních písní, ve kterých se promítl obdiv k rocku 60. let i osmdesátkové New Wave. Na střední škole poté produkoval tracky místním rapperům a k vlastní tvorbě se vrátil až později.

Zpěvákovým největším vzorem jsou kromě britské kapely The Smiths a amerického rappera J Dilly i současní písničkáři, třeba King Krule nebo Mac DeMarco. Při tvorbě ho ale prý nejvíce ovlivňuje film. „Když píšu, všechno si vizualizuju a snažím se vyprávět příběhy tak, jak je ještě nikdo neslyšel,“ nechal se slyšet Dapperton.

Lístky na pražský koncert pořídíte za 390 korun.

Foto archiv Fource Entertainment

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Rock Café nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Rock Café

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!