7 největších hitů Spice Girls

7 největších hitů Spice Girls 

Uplynulo několik měsíců od chvíle, kdy se začalo spekulovat o návratu nejznámější dívčí skupiny devadesátých let, Spice Girls. Ta se po šesti letech opět chystá na turné, které se uskuteční příští rok. A ačkoli tato vystoupení budou bez Victorie Beckham, očekává se velká návštěvnost. My se nyní podíváme na jejich největší hity.

Wannabe

Heslo Girl Power se proměnilo v mánii právě díky Wannabe. Úryvek Friendship never ends se stal pro holky krédem, které použily i na tiskovce, když Ginger odešla z kapely. S prvotním mixem Dava Waye děvčata nebyla spokojená, a proto byla použita až finální podoba od Marka "Spike" Stenta.

Podobně to bylo i s videoklipem, jelikož režisér Johan Camitz měl původně nápad, že bláznění pětice proběhne někde v Barceloně. Nakonec se však rozhodl pro londýnský Midland Grand Hotel. Inspirací pro taneční pohyby se stal John Travolta a jeho vystupování ve filmu Pomáda. Wannabe byl jediný singl Spice Girls, který to dotáhl až na první místo hitparád po celém světě, v Británii se dokonce držel na vrcholu dlouhých třináct týdnů. V březnu 1997 píseň vyhrála Brit Award v kategorii Best song.

Viva Forever

Kromě drzých hitů kapela ovládala i ploužáky. Nejspíš nejpovedenější z nich nese název Viva Forever. Okolnosti jeho vydání byly poměrně smutné, stejně jako píseň samotná. V době příprav vydání totiž Ginger (Geri) opustila skupinu a zanechala za sebou čtyři kolegyně, které musely dohrát světové turné. Poslední singl s vokály Geri byl nakonec vydán i přes její nepřítomnost a videoklip byl první, ve kterém si děvčata fyzicky nezahrála.

Snímek vznikl ještě před jejím odchodem, často se však uvádí, že loutky byly vybrány právě kvůli zmiňovanému odchodu krásné zrzky. Slavnou se stala i verze s italským tenorem Pavarottim, který patřil mezi fanoušky skupiny. I přes mizivou propagaci se singlu podařilo dobýt britskou hitparádu a uzavřít tak kapitolu alba Spiceworld.

2 Become 1

2 Become 1 je osobní zpovědí Geri Halliwell, která zde použila část vlastních zkušeností ze vztahu s Matthewem RowemRowe byl členem produkčního týmu na prvotině Spice, což byl také důvod, proč k sobě měli tak blízko a Geri ke vztahu měla dost co říci. K písničce vznikla i španělská verze.

Videoklip se natáčel v Londýně, ale přesto se v něm přesuneme na rušný Times Square v New Yorku. Holky pózovaly jen před zeleným plátnem a později je Stephen Keith Roach zasadil do předem nachystaných obrazů z nejznámějšího místa v NYC. Victoria Beckham jej dokonce označila za své nejoblíbenější video Spice Girls, a to pro jeho atmosféru, technologické vychytávky a efekty.

Spice Up Your Life

Tento taneční hit je ovlivněn latinskou sambou a salsou. V remixech se na něm vyřádili například studiový David Morales nebo Team Murk. Své příznivce si tato písnička získala i díky futuristickému videu, všudypřítomnému odkazu na film Blade Runner (1982) od režiséra Ridleyho Scotta a také dobře vymyšlené „skryté“ reklamě Spiceworld. Vše vzniklo během dvou natáčecích dnů a svou premiérou v září 1997 si kompletně podmanily MTV.

Say You’ll Be There

Píseň z alba Spice, která byla nahrána v domácím studiu jejich producenta Elliota Kennedyho. "Nahrávaly jsme v teplákách a mělo to skvělou atmosféru. Je to celé hodně sentimentální. Hodně jsme toho s holkama prožily a vždycky jsme tady byly jedna pro druhou, a tak jsme o tom napsaly,“ uvedla členka Mel C.

Dívky ve videoklipu od režiséra Vaughana Arnella, který byl natočen v Mohavské poušti, hrají fiktivní postavy. Písnička se dostala na pátou příčku hitparád v USA, což bylo nejvyšší dosažené místo od evropských umělců.

Goodbye

Goodbye pochází z desky Forever, která sice v Británii dosáhla na platinové album, byl to však jen zlomek šílenství okolo Spice. Samotná píseň byla vánočním singlem roku 1998, jehož doplňkem byla i klasika Christmas Wrapping. „Je to první singl poté, co odešla Geri. To ale neznamená, že se loučíme jen s ní, ale hlavně se starými Spice Girls,“ řekli producenti.

Video se natáčelo v Mentmore Towers a každá z děvčat byla přivezena jiným automobilem za doprovodu bílých vlků. Velká část klipu se odehrává přímo v prostorách památky, kde je v překrásných lokacích provázejí zamilované páry.

Too Much

Většina popových fanoušků si určitě vzpomíná na baladu Spice Up Your Life, ale právě Too Much byla ve skutečnosti jedinou písní ze Spiceworld, která se dostala na top 10 chart Hot 100 (Billboard). Píseň byla v roce 1998 nominována v kategorii Nejhorší originální píseň na Golden Rasberry Awards společně s hitem I Don’t Want To Miss a Thing od Aerosmith.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!