Floex & Tom Hodge zahráli v Olomouci. Byla to jízda!

Floex & Tom Hodge zahráli v Olomouci. Byla to jízda!  

Tajuplná atmosféra Jazz Tibet clubu plná tlumeného osvětlení a hudba dua Floex & Tom Hodge. Ideální kombinace! Umělci, kteří společně tvoří pronikavou a citlivou hudbu, přijeli 13. listopadu do Olomouce, aby zdejšímu publiku společně představili nové album A Portrait Of John Doe.

Když se charizmatičtí muzikanti postavili na parket, celý klub najednou ztichl, ukázalo se ale, že poklidný koncert je právě to, o co kapela zrovna dvakrát nestojí. Vyzvali proto diváky, aby se k pódiu přiblížili a užívali si tak hudbu z těsné blízkosti, Floex navíc odlehčil atmosféru krátkým uvedením koncertu. Mimo jiné podotkl, že se v olomouckém Jazz Tibet clubu cítí jako doma, protože zde potkal muže se stejným svetrem, který má právě na sobě.

Tomáš Dvořák alias Floex

Zajímavým vizuálním doprovodem koncertu byla projekce na levitujících balónech, které se vznášely nad pódiem. Kapela, která se skládá z Tomáše Dvořáka alias Floexe, britského producenta Toma Hodge a Jakuba Tenglera představila všechny skladby z nového alba A Portrait of John Doe, které je jakýmsi hudebním portrétem obyčejného, bezejmenného člověka. Skladby zahráli od začátku do konce ve stejném pořadí, v jakém jsou seřazeny na desce. Symfonický orchestr, se kterým hudebníci původně pracovali, nahradil na turné orchestr virtuální, jejich muzika tím ale na kouzlu rozhodně neztratila. Mix akustické a elektronické hudby a poklidná, přesto dechberoucí energie rozproudila i původně trochu zamrzlé publikum. Kapela patří mezi ty muzikanty, kteří mezi jednotlivými skladbami rádi hovoří. A olomoučtí fanoušci to rádi poslouchali.

S Tomem jsme se poznali na jednom festivalu. Ani nevím, jak se to stalo, ale ocitli jsme se u mě ve studiu. A tam jsme zjistili, že spolu chceme pracovat.

Díky tomu, že Floex i Tom Hodge hrají na piano i na klarinet, jejich hudební rozmach je opravdu velký. Nevšední propojení těchto dvou umělců dalo za vznik opravdu zajímavému albu, které zní naživo stejně dobře jako na desce.

Tom Hodge

Poslední část koncertu patřila pochmurnějším a depresivnějším singlům z alba. S tím se ale publikum nechtělo smířit, a tak se po dlouhém závěrečném aplausu na pódiu objevila kapela znovu, tentokrát předvedli skladbu Emoticon.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Místo konání: Jazz Tibet Club

Jazzová sekce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!