Fun Lovin’ Criminals zamíří na jaře příštího roku do Prahy

Fun Lovin’ Criminals zamíří na jaře příštího roku do Prahy 

Partička newyorských „kriminálníků“ Fun Lovin’ Criminals vyrazí na začátku příštího roku se svou novinkou Another Mimosa na velké evropské turné. Osvědčené hity i novinky z nového alba nabídnou svým fanouškům také 13. března 2019 v pražském Fóru Karlín.

Kapela hraje unikátní směs hip-hopu, metalu, rock’n’rollu, funku, blues s příměsí soulu, jazzu i latiny.  Fun Lovin’ Criminals se natrvalo usadili v Evropě a jeden z důvodů, proč se jim líbí na starém kontinentě, je bezesporu i humor a nadhled, se kterým vidí svět gangsta partiček a života v ulicích New Yorku. Ten totiž u rapperů či jiných naštvaných umělců vídáme velmi zřídka. Skupina tady má navíc silnou fanouškovskou základnu.

I díky svému nadhledu našla skupina společnou řeč s režisérem Quentinem Tarantinem, který jejich hudbu použil ve svých filmech, včetně ikonického Pulp Fiction. Celosvětovou pozornost si kapela vysloužila v polovině devadesátých let albem Come Find Yourself, kterým bodovala hlavně ve Velké Británii. V roce 1998 vydali u labelu Virgin Records album 100% Colombian, jemuž vévodil hit Koream Bodega. O rok pozeději zaznamenali famózní úspěch na legendárním festivalu v Glastonbury.

Kapela v současné době úspěšně koncertuje. Její nové album Another Mimosa bude upomínat fanoušky na album Mimosa z roku 1999, oblíbenou kompilaci s povedenými předělávkami starších písní.

Živé koncerty tohoto amerického tria s evropským smyslem pro humor a nadhledem jsou stále fascinující energií a nasazením, jaké málokdy najdeme u podstatně mladších muzikantů. Potvrdí se to jistě i 13. března příštího roku ve Fóru Karlín.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Forum Karlín nabízí i další akce

Místo konání: Forum Karlín

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!