Blázniví Die Ärzte dorazí příští rok do České republiky

Blázniví Die Ärzte dorazí příští rok do České republiky  

Tříčlenná berlínská partička, která je známá svými bláznivými a chaotickými koncerty, se chystá opět do Prahy. V české metropoli přitom není žádným nováčkem. Povedlo se jí zde vyprodat již několik klubů, nyní se chystají do štědřejších prostor velkého sálu pražské Lucerny.

Die Ärzte zahájili svou hudební kariéru v roce 1982, nyní mají za sebou již více než 30 let účinkování na světových pódiích, na nichž kapela zaujala nejen svou bláznivou show plnou chaosu, ale také idiosynkratickým humorem a mnoha skandály. V roce 1987 se skupina rozpadá a později vydává své ´posmrtné´ živé trojalbum Nach uns die Sintflut, které se prodávalo ještě lépe než jakákoliv předchozí nahrávky.

Po šesti letech se dává kapela opět dohromady a vydává svou comebackovou desku Die Bestie in Menschengestalt. A svou hudbou zaujala i své kolegy z branže. Sám Gene Simmons pozval kapelu v roce 1996, aby si zahrála před legendární formací KISS jako host na koncertech v Německu a Švýcarsku. O rok později pak obě kapely společně headlinerovaly na festivalu Rock am Ring, a to před 80 000 diváky.

Od té doby The Ärzte stačili vydat ještě několik nahrávek a odebrat se na šestiletou pauzu. Nyní jsou ale zase zpátky a čeští fanoušci se jich dočkají 17. května ve velkém sálu pražské Lucerny. Vstupenky na koncert jsou k dostání v internetovém předprodeji za 720 korun. Na místě si pak zájemci ještě připlatí. Na osobu lze koupit nejvíce čtyři lístky.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Lucerna - Velký sál nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Lucerna - Velký sál

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!