Festivaly začínají představovat hvězdy svých příštích ročníků. Metronome vsadil na Morcheebu

Festivaly začínají představovat hvězdy svých příštích ročníků. Metronome vsadil na Morcheebu  

Není to ani tři měsíce, co Metronome Festival 2018 uzavřel brány za svým letošním ročníkem. A již nyní ohlásil první velké jméno pro příští rok. Do Prahy se díky němu po šesti letech vrátí britská kapela Morcheeba.

Metronome Festival přichází hned zpočátku se skutečně významným jménem světové hudební scény. Britská kapela Morcheeba je aktivní již od roku 1996, kdy spatřilo světlo světa její debutové album Who Can You Trust?. „Jsme rádi, že si náš víkend dala do kalendáře kapela takového jména, jakou je právě Morcheeba. Vystoupí u nás po šesti letech, a to právě na Metronome Festivalu na Výstavišti v Praze,“ říká za organizátory David Gaydečka.

Název kapely, v jejímž čele stojí zpěvačka Skye Edwards, je složeninou zkratky MOR, tedy middle of the road – hudební střední proud, a cheeba, slangového výrazu pro marihuanu. Od počátku své tvorby kombinuje elektronické zvuky s řadou dalších vlivů. „Použili jsme všechno, co nám připadalo správné. Z 50. let jsme si vzali blues, z 60. psychedelii, ze 70. dub reggae, z 80. electro a z 90. hip hop,“ vysvětlil Ross Godfrey, který spolu se svým bratrem Paulem a Edwards kapelu zakládal. Do Prahy dorazí se svou novou, v pořadí již devátou studiovou nahrávkou Blaze Awaya pochopitelně i s několika novými songy.

Čtvrtý ročník Metronome Festivalu se uskuteční 21. a 22. června 2019 v již osvědčeném prostředí na pražském Výstavišti. První vlna vstupenek za zvýhodněnou cenu je k dispozici na oficiálních webových stránkách festivalu. „Na základě různých dotazů jsme se rozhodli spustit předprodej vstupenek na další ročník Metronome Festivalu již nyní. Chceme, aby měli hudební příznivci dostatek času si účast na akci naplánovat,“ dodávají pořadatelé.  

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Výstaviště Praha Holešovice nabízí i další akce

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!