Po létě zas hurá do divadla! Máme pro vás 8 tipů na podzimní premiéry v Praze

Po létě zas hurá do divadla! Máme pro vás 8 tipů na podzimní premiéry v Praze 

Po letní přestávce divadla znovu otevírají dveře návštěvníkům. Kromě zaběhlých představení se na jevišti představí také připravované premiéry. Jaké novinky chystají pražská divadla na svém repertoáru? Podívejte se na náš výběr.

Libuše

Vrcholná slavnostní opera Bedřicha Smetany zazněla při prvním otevření Národního divadla a dodnes je zde Libuše uváděna především pro slavnostní příležitosti. V září se na prkna znovu vrací mýtický příběh o bájné české kněžně a sporu dvou bratří, ústící v akt smíření a obraz věštby radostné budoucnosti českého národa.

V současné inscenaci zpívá Libuši slavná česká sopranistka světového renomé Eva Urbanová. Účinkuje orchestr a sbor Národního divadla.

  • Národní divadlo

  • Premiéra: 14.9.2018 19:00 

Tučňáci na arše

Od každého druhu se mohou plavit jenom dva, praví přísné pravidlo Noemovy archy. Co když se ale nerozlučná trojice tučňáků, přátel na život a na smrt, odmítá rozdělit i v době hrozby Velké potopy? Nezbývá než propašovat černého pasažéra na palubu… Neodolatelná komedie Tučňáci na arše pobaví a dojme jak dětské, tak dospělé diváky.

  • Komorní Fidlovačka

  • Premiéra: 20.9.2018 19:00

Ondřej Novotný: Teritorium

Rodina vystavená v galerii. Do not touch! Spíte spolu? Domov, který není domovem, rodina, která není rodinou a společnost, která není společností. Krize v pevnosti Evropa. Změna. Strach. Něco se musí stát.

Ondřej Novotný v odkazu na antickou tragédii Agamemnón pitvá lidskou duši, její dědičnou vinu, osobní i společenskou zodpovědnost. Je možné naši duši ještě očistit?

  • Divadlo X10

  • Premiéra: 15.9.2018 19:30

Sedmé nebe

Doba korzetů, kolonií, potlačovaných citů a nepřiznaných tužeb. Doba, kdy bylo největším štěstím narodit se jako bílý a Angličan. Vzorná manželka a matka Betty a koloniální úředník Clive se třemi dětmi žijí v Africe v době viktoriánské. Každý z nich má své utajené touhy a hledají sami sebe.

Skandální i zábavné dílo feministické autorky se posouvá až do současného Londýna, kde otázka "kdo jsem" a "kolik mně stojí přiznání identity" zůstává a komplikace trvají. Podaří se jim splnit sny nebo si svůj život jen zkomplikují?

  • Divadlo pod Palmovkou

  • Premiéra: 17.10.2018 19:00

Trollové mezi námi

Mladý absolvent práv Vojta je právě na vydařeném rande s tajemnou dívkou Lenou, když v tom ho přeruší telefonát, který Vojtovi obrátí svět vzhůru nohama. Jeho děda byl zatčen a obviněn z terorismu!

Tento vtip či křivé obvinění je Vojta odhodlaný objasnit, ukazuje se ovšem, že pokřivený je spíše vztah mezi nimi. Jak ho narovnat? Kdo je vlastně jeho děda? Trollové mezi námi je současný příběh o mezilidských vztazích v postfaktické době. Připravte se na generační výpověď plnou napínavého „scrollování“ i sebeironických prokliků. Like!

  • Švandovo divadlo

  • Premiéra: 27.10.2018 19:00

Podivuhodný případ pana Holmese

Kriminální obsese dvou solitérů z dob, kdy černoši, Indové, Poláci, feťáci, buzny, ženy i děti ještě znali své místo. Viktoriánská rapsodie o touze přiblížit se zločinu tak blízko, že člověk, totiž muž, prostě nemůže zůstat úplně bez skvrn na své běloskvoucí košili a kožených rukavicích. Nesmělé krůčky v nové éře ukájení mozkem.

  • Divadlo Na zábradlí

  • Premiéra: 5.10.2018

Návštěva 

Existenciální večírek dávných přátel, čtyř mužů, kteří řeší záležitosti osobní i dějinné. Hlavním motivem je asteroid, který se nezadržitelně blíží k Zemi. Postavení naší planety je stejně křehké jako tělesné schránky lidských životů.

Ovšem na něco (na rozdíl od velkých problémů lidstva, včetně hrozby zániku života) je chlapská konverzace krátká. Téma smrti, která se mezitím uhnízdila v těle jednoho z mužů. Příběh jedné návštěvy je vychází z díla Emila Hakla.

  • Nová scéna

  • Premiéra: 21.11.2018 20:00

Netrpělivost srdce

"Všechno začalo neobratností, naprosto nezaviněnou nehorázností…" Poručík Anton Hofmiller na slavnostní večeři, v předvečer 1. světové války, vyzve dceru významného muže k tanci, aniž tuší, že Edita je na nohou zmrzačena a téměř neschopna chůze.

Trapnou a skandální situaci se druhý den snaží napravit, zaplétá se tak ale do sítě soucitných gest, až v dívce vzbudí lásku. Psychologický román Stefana Zweiga ožije na jevišti Stavovského divadla.

  • Stavovské divadlo

  • Premiéra: 7.11.2018 19:00

Podívejte se také, co dalšího je v divadlech k vidění

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!