Trollové mezi námi

Trollové mezi námi

Adresa:

Praha 5, Štefánikova 57

Termín: 28.10.2018

28říjen úterý 19:00

Žánr: divadlodramačinohra

Umělci: Petr BuchtaMarta DancingerováMiroslav HruškaNatalie Golovchenko


Můj děda - a terorista? Současný příběh o mezilidských vztazích v postfaktické době. Generační výpověď plná napínavého „scrollování“ i sebeironických prokliků. Like! 

Pražská čtvrt Letná. V jednom z mnoha barů popíjejí mladý absolvent práv Vojta a tajemná dívka Lena. Vypadá to na podařené rande, když vtom jediný telefonát nejenže zhatí všechny plány, ale obrátí Vojtův svět vzhůru nohama.

Jeho děda byl zatčen a obviněn z terorismu! Hloupý vtip? Vojta se vydává za ním, rozhodnutý zprostit ho křivého obvinění. Záhy se však ukáže, že pokřivený je spíš jejich vztah. Jak ho narovnat? Kdo je vlastně jeho děda? A kdo ta holka z baru, která ho nepřestává kontaktovat?

Soužití různých generací nikdy nebylo snadné. V digitální době informačních válek, lživých zpráv, dezinformací a alternativních “faktů”, jimiž jejich autoři záměrně matou a rozdělují společnost, to platí dvojnásob.

Původní hra mladé české autorky Barbory Hančilové (1993) vypráví o světě, v němž jsou blízcí často nejdál a jediná cesta za nimi vede ven z virtuálních krajin plných trollů. Volně inspirována je “prvním českým teroristickým útokem”, který na Mladoboleslavsku spáchal sedmdesátiletý český důchodce, aby veřejnost upozornil na domnělé nebezpečí spojené s migrační vlnou. Přesto se nejedná o „dokumentární drama“, ale o svižný příběh ze současnosti, nepostrádající napětí i sebeironický humor.

HrajíPetr Buchta, Marta Dancingerová, Miroslav Hruška, Natalie Golovchenko

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Praha 5 Akce v MČ Praha 5

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Trollové mezi námi

Restaurant a hotel NebozízekPraha (592 metrů)

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (962 metrů)

The Golden Wheel HotelPraha (1 256 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (793 m)
Karlův most Karlův most Praha 1 (1 070 m)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (420 m)