Snímek Špión, který mi dal kopačky je mixem průměrné komedie a akčního filmu

Snímek Špión, který mi dal kopačky je mixem průměrné komedie a akčního filmu60%

Akční film a komedie v jednom? To je většinou dobrá kombinace. V případě nového snímku Špión, který mi dal kopačky od režisérky Susanna Fogel se to opravdu docela povedlo. Vtipu je tam požehnaně, akce vlastně taky, akorát je to občas tak trochu klišé a absurdní.

Audrey je obyčejná Američanka, která podle svých vlastních slov nedokázala nic úžasného. Na oslavě třicátých narozenin vzpomíná na svého ex-přítele, se kterým se přesně před rokem potkala. Ten se s ní ale před pár dny rozešel přes SMS. Audrey moc nechápe, proč se to stalo, a snaží se na Drewa zapomenout. Její nejlepší kamarádka Morgan se jí pokouší povzbudit, a tak jí nabídne, že můžou spálit jeho věci. Ne že by to nebylo už trošku přes čáru.  

Vše začne dávat smysl, když Audrey zjistí, že je její bývalý přítel agent CIA. Svojí blbostí se obě ženy přimíchají do velkých problémů, které se přelijí do mezinárodního spiknutí. Začíná šílená jízda, při které se kamarádky stanou terčem pro nejednu špionážní organizaci. Ne že by si to neužívaly.

Režisérka filmu Susanna Fogel opět vsadila na komedii, kterou okořenila i trochou té akce. Ač se může zdát, že celý film je jedno velké klišé a některé scény zcela nedávají smysl, na rovinu si musíme říct, že tady šlo tak trochu o parodii. Film jasně ukazuje, jak se dvě průměrné Američanky mohou dostat mezi špióny a vlastně uspět. To režisérka opravdu nemohla myslet vážně. Střídá se zde plno akčních snímků s různými vtípky a narážkami. Někdy je humor až příliš naivní, ale nudit se rozhodně nebudete.

Velké pozitivum filmu je Mila Kunis jako jedna z hlavních protagonistek. Ta si v komedii zahrála Audrey a svou roli zvládla s přehledem. Její parťačka Kate McKinnon á la Morgan také není na škodu, a tak si snímek udržel nějakou tu úroveň. Ostatní herci se kolem nich točí v bludných kruzích, ale nedá se říct, že by neodvedli dobrou práci.

Snímek má kolem dvou hodin, což je na akční komedii docela dlouhá stopáž. Režisérka se ho snažila co nejvíce natáhnout, ale ve výsledku mu tím trošku uškodila. Spád děje je dobrý, ale žádné velké překvapení a pointu nečekejte. Přece jenom není to James Bond. Spíš je to taková oddechovka s vtipnými a akčními prvky.

Ačkoliv se ve filmu nachází pár divných pasáží, některé vtípky jsou už přes čáru a Meganiny rodiče jsou až příliš tolerantní, tak je to celkem vtipná komedie, která si z klasických akčních špionážních filmů dělá legraci. Pobavíte se, podíváte se do několika měst Evropy, a pokud máte rádi Milu Kunis, tak se jí nabažíte do sytosti. 

Názor informuji.cz: 60%

Kdy a kde dávají film: Špión, který mi dal kopačky

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!