Táhneme na KVIFF: 5 slavných tváří, které potkáte u Thermalu

Táhneme na KVIFF: 5 slavných tváří, které potkáte u Thermalu 

Karlovarský filmový festival každoročně přitahuje množství herců, režisérů, scénáristů a dalších tvůrců. Podívejte se, koho potkáte na červeném koberci letos.

Nebyl by to festival na kolonádě bez slavného jména v kolonce hosté. A organizátoři filmové události roku v Čechách ani tentokrát nezklamali. Pozvání přijalo několik velmi zajímavých osobností a pokud budete trpěliví, tak je všechny uvidíte na vlastní oči. Přinášíme výběr těch s tím největším leskem.

1) Tim Robbins

S číslem 2 pravděpodobně největší hvězda letošního ročníku. Znáte ho jako Andyho z kultovního snímku Shawshank Redemption nebo jako oběť domácího násilí ve filmu Mystic River, za který dostal Oscara. Kromě toho ale Tim Robbins vede i umělecký soubor Actor's Gang a taky trochu hraje a zpívá, což festivaloví fanoušci ve Varech uvidí. Zkrátka get busy livin'... Kalifornský rodák dostane Křišťálový globus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii a na festivalu uvede dva autorské filmy Bob Roberts a Kolébka ve větru. V sobotu 30.6.2018 pak bude osobně přítomen projekci Shawshank Redemption v Letním kině.

2) Terry Gilliam

Filmoví odborníci ho řadí k nejvýraznějším světovým režisérům současnosti. Jeho publikum ho zná ze skupiny Monty Pythonův létající cirkus nebo jako lodivoda snímků jako jsou The Fischer King, Twelve Monkeys či The Brothers Grimm a The Imaginarium of Doctor Parnassus. Terry Gilliam přiváží do Varů svůj dlouholetý projekt The Man Who Killed Don Quixote, který se potýkal s nesnadnou produkcí (a brilantně tyto peripetie zmapoval dokument Lost in La Mancha). V hlavních rolích se představí Adam Driver, Jonathan Pryce, Olga Kurylenko, Stellan Skarsgård Joana Ribeiro - původně měl ale na plátně figurovat i Johnny Depp. Gilliam se u kolonády představí podruhé. Už v roce 2006 přijel se snímkem Tideland.

3) Anna Paquin

Co se vám vybaví, když se řekne druhá nejmladší držitelka Oscara? Pokud nevíte, tak od dnešního dne budete skloňovat jméno vítězky Anny Paquin. Novozélandská herečka v pouhých 11 letech získala sošku za svůj debut v melodramatu Piano. Od té doby ji diváci milovali v seriálu True Blood, Spielbergově Amistadu nebo sérii X-man. Další role ji čeká ve spojení s kriminálním dramatem Martina Scorseseho The Irishman, natočeném pro společnost Netflix.

4) Stephen Moyer

A ve Varech se objeví také manžel Anny Paquin Stephen Moyer, který svou choť režíroval v úspěšné sérii True Blood. Kromě toho, že Moyer aktuálně figuruje v seriálu The Gifted, přiváží i něco speciálně pro diváky u Thermalu. Na festivalu společně se scenáristou a hercem Denisem O'Harem a producentkou Cerise Hallam Larkin představí svůj celovečerní debut The Parting Glass.

5) Thomasin Harcourt McKenzie

Jako poslední v seznamu představujeme divokou kartu 53. ročníku. Mladá herečka je stejně jako Anna Paquin objevem z kraje Pána prstenů. Z fiktivní Středozemě aka Nového Zélandu přiveze Leave No Trace režisérky Debry Granikové. Thomasin Hartcourt McKenzie jste mohli vidět ve filmech Hobit, The Boyfriend Game nebo komedii Lucy Lewis Can’t Lose, za kterou obdržela cenu na New Zealand Web-Festu. S režisérem posledního Thora Taikou Waititim nyní natáčí válečné drama Jojo Rabbit. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Hotel Thermal nabízí i další akce

Místo konání: Hotel Thermal

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!