Táhneme na Aerodrome: 5 hvězd, na které láká jedna z největších hudebních událostí léta

Táhneme na Aerodrome: 5 hvězd, na které láká jedna z největších hudebních událostí léta  

Prázdniny se blíží a spolu s nimi i Aerodrome Festival, který se tento rok rozrostl z jednodenní akce na plnohodnotný třídenní fesťák, jenž nabízí program plný zahraničních hvězd. Ty se sjedou do Panenského Týnce v termínu od 28. do 30. června.

1) Lana Del Rey (pátek 29. 6.)  

Tak dlouho o koncert americké zpěvačky Lany Del Rey prosili pravidelní návštěvníci festivalu Colours of Ostrava, až ji pro sebe získal Aerodrome. Hudebnice, která se proslavila singly Born To die, Love či Young and Beautiful, vydala před rokem své doposud poslední studiové album Lust for Life. I skladeb z této desky se tak dočkají její fanoušci v Panenském Týnci. Festivalovou show Lany Del Rey budou mít navíc možnost zhlédnout nejspíš jen v České republice a v Maďarsku, kde vystoupí na festivalu Sziget. O to vzácnější tento ‘úlovek' pro Aerodrome je. 

2) Macklemore (sobota 30. 6.) 

Sobotní program festivalu přijede zpestřit libový frajírek a rapper Macklemore, vlastním jménem Ben Haggerty. Širší pozornost na sebe upoutal hned vydáním debutového alba The Heist v roce 2012, na němž zaujal především singl Thrift Shop. Nejen z něho, ale i z celé desky se stal celosvětový hit, který byl oceněn hned čtyřmi cenami Grammy. Od té doby svou pozici na světové hudební scéně jen upevňuje. Macklemore je vedle Eminema jediným raperem, jehož singl dosáhl diamantového prodejního statutu

3) Limp Bizkit (sobota 30. 6.) 

Po čtyřech letech se na Aerodrome Festival vrátí i americká kapela Limp Bizkit. Období své největší slávy má sice již za sebou, ale stále patří ke špičce svého žánru. Kdo by neznal hity jako Rollin’, My Generation, Take A Look Around, My Way či Break Stuff? Kapela již pár let slibuje fanouškům vydání nového studiového alba Stampede Of The Disco Elephants, doposud se ho však nedočkali. A to i přesto, že frontman Fred Durst oznámil, že je již hotová a je na internetu běžně dostupná. Pátrání však pokračuje. Dočkáme se jeho rozuzlení na letošním Aerodromu? 

4) Nine Inch Nails (sobota 30. 6.) 

Industriálně metalová kapela, jejímž frontmanem a jediným stálým členem je zpěvák a producent Trent Reznor, prodala během své hudební kariéry již přes 20 milionů kopií svých osmi studiových desek a tří minialb. Na kontě má hned třináct nominací na Grammy, z nichž se jí dvě podařilo proměnit. Do diskografie brzy přibude deváté album s názvem Bad Witch, z něhož pochází singl God Break Down the Door. Vychází 22. června. Na Aerodrome tudíž skupina doveze zcela nový kousek. 

5) CHVRCHES (pátek 29. 6.) 

Byť je v tomto výběru skotská kapela CHVRCHES bezesporu nejméně známá, své místo si vysloužila svou osobitou eletropopovou tvorbou. Formace, jež vznikla teprve v roce 2011, se již o dva roky později umístila na pátém místě v seznamu nejnadanějších nových hudebních talentů stanice BBC Sound of 2013. Ve stejném roce vydala svůj debut The Bones of What You Believe, na němž okouzluje stejně jako na dalších nahrávkách svým hlasem frontmanka kapely Lauren Mayberry. Poslední, v pořadí třetí, studiové album Love Is Dead vydala kapela v květnu tohoto roku. 

A na co se na Aerodromu těšíte nejvíce vy? Dalšího výběru, který se zaměří na méně známé kapely, se dočkáte již příští týden! Pokud ještě nemáte lístky, seženete je v internetovém předprodeji sítě Ticketstream.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!