Matěj Ruppert: K porotcování SuperStar jsem nebyl osloven poprvé

Matěj Ruppert: K porotcování SuperStar jsem nebyl osloven poprvé 

V kroměřížské restauraci na náměstí se setkávám s Matějem Ruppertem, který je frontmanem skupiny Monkey Business, hercem, a také porotcem v oblíbené pěvecké soutěži SuperStar. Během rozhovoru s tímto úžasným zpěvákem a také komikem jsme se bavili nejen o SuperStar.

Jak se Vám líbí porotcování v SuperStar?

Líbí se mi moc. My jsme si strašně sedli jako porota s Palem, Katarínou i Benem, takže to doposud bylo velice zábavné, ale postupně ta naše úloha v tomto pořadu se snižuje a teď už je to jen na divácích. Jsem velice rád, že mohu být u toho, protože je to velice zajímavá zkušenost. Navíc si myslím, že jsme svědky zrodu hned několika talentovaných lidí, o kterých si myslím, že mají velkou šanci se prosadit.

Jak jste se dostal k porotcování v SuperStar?

Nebyl jsem k porotcování SuperStar osloven poprvé. Bylo to asi po třetí, ale před tím jsem nemohl z časových důvodů, protože přenosy byly v sobotu, a to my hrajeme s Monkey Business. Nyní jsem věděl, že to budu stíhat, takže jsem neváhal, a když jsem byl osloven, tak jsem to přijal.

O kom si myslíte, že by mohl vyhrát tuto pěveckou soutěž?

Je složité říkat nějaké konkrétní jméno, protože finálovou desítku jsme v podstatě dotvořili my, i když už taky hlasovali diváci, takže bychom byli blázni, kdybychom tam pustili někoho, o kom bychom si nemysleli, že je dobrý. Zároveň je to demokratická volba, to znamená, mohlo se stát, že některý z nás byl přehlasován druhými.

Často se tedy stává, že se v této soutěži neshodnete?

Ne, to si myslím, že se často shodneme, třeba já s Palem Haberou jsme se shodli téměř vždycky.

Velmi diskutované téma je i teď divoká karta pro Petra Borkovce, proč jste mu ji dali?

Podle nás si Petr Borkovec zasloužil další šanci, i když se mu vystoupení, po kterém tu kartu dostal, mimořádně nepovedlo, což určitě věděl. Já jsem byl to kolo pro divokou kartu i proto, že by ve finále zůstal jen jeden kluk a tři holky, což by nebylo ono.

Byl jste porotce už v nějaké jiné soutěži? Popřípadě v jaké?

Ano, soutěž se jmenuje „Pačejovský slavíček“ a je to regionální soutěž nedaleko Horažďovic na Šumavě.

Vy tedy pocházíte ze Šumavy?

Ne, já jsem čistokrevný Pražák, ale k Šumavě mám docela silnou vazbu, protože tam jezdím celý život. Navíc ze Šumavy pochází náš kapelník Roman Holý. To místo jsem si neuvěřitelně zamiloval a i tam dost často pracujeme.

Chystáte s Monkey Business nové album?

Pracujeme s kapelou na novém albu, které už se pěkně rýsuje. V nejbližší době budeme točit k jedné písni z alba videoklip, který už je v přípravné fázi. Mimochodem, na ten jsme oslovili i Jakuba Koháka a on nám dal košem, říkal kvůli času, ale myslím si, že lže (smích). Né, my bychom s ním hrozně rádi spolupracovali, ale zrovna to neklaplo, to znamená, že to klapne jindy, protože se nám moc líbí jeho humor a bláznovství, které je podobné našemu.

Chystáte něco zajímavého v kapele?

My jsme se před rokem v červenci u piva s kapelou „hecli“ a domluvili jsme se, že všichni do roka natočíme sólovou desku, a to včetně našeho manažera, zvukaře… Bylo těch piv víc (smích)… V září jsem si říkal, že mám ještě hodně času, v listopadu to samé, v lednu jsem si říkal, že po natáčení prvních dílů SuperStar se na to vrhnu, pak se toho sešlo hodně a najednou mám měsíc a ještě nemám ani písničku.

A ostatní členové kapely...?

Ostatní jsou na tom někteří lépe a někteří jsou na tom hůře, ale třeba Ondra Brousek už čtyři měsíce má tu desku vydanou, Roman Holý říkal, že už je hodně blízko a ostatní vždycky tak prapodivně mlčí a svěšují zrak... Podobně jako já (smích).

Každý u Vás v kapele umí zpívat?

Kromě Terezy Černochové, před tím Tonyi Graves a mě bravurně u nás v kapele zpívá i Roman Holý, akorát se to tolik neví, ale je to hodně dobrý zpěvák. Také velice dobrý a osobitý zpěvák je Ondra Brousek, jeho metalová intervence – doporučuji.

Jak se Vám líbí u nás v Kroměříži?

Já jsem tady už po třetí a je to přenádherné město s krásnými památkami, s nádherným náměstím a překrásným zámkem. Hráli jsme tu asi před rokem v jednom klubu, jehož jméno jsem zapomněl (pozn. klub se jmenuje Slady), a byl to krásný koncert. Těšíme se, že tu budeme hrát znovu, a to 9. 6. na akci „Vybarvený běh“ na náměstí.

Foto: Superstar 2018

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Rozhovory

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!